Galaxy S8 kırmızı ekran sorununa çözüm bulundu

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ın kırmızı ekran sorunu için güncelleme yayınlayacak.

Galaxy S8 kırmızı ekran sorununa çözüm bulundu

Geçtiğimiz günlerde, Kore’de ön sipariş verip erken sahip olan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ müşterilerinden kırmızı ekran sorunu şikayetleri gelmişti.

Cihaz sahipleri, telefonlarındaki ekranların çok kırmızı olduğunu düşündükleri için başkalarına sordu. Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ın resimleri sosyal medya sitelerinde ortaya çıkınca, Samsung bu habere "Önemli bir sorun değil ve telefonun kendisi ile ayarlanabiliyor. Renk hala kırmızımsı görünüyorsa, müşteriler servis merkezinden değiştirebilirler.” yanıtını verdi. Fakat bu açıklama, zaten optimize edilmiş olduklarından ekranlarındaki rengi ayarlayamadığını söyleyen bazı Galaxy S8/S8+ sahiplerini memnun etmedi. 

 1492496363_some-samsung-galaxy-s8s8-units-have-a-reddish-tint-on-the-screen.jpg

Bir endüstri gözlemcisi, "Samsung, Galaxy S8’in renk dengesini sağlamak için koyu kırmızı teknolojiyi kullanıyor ve renk dengesini iyi ayarlayamıyor gibi görünüyor, çünkü onları seri üretmek için acele ediyor" demişti.

Samsung, bu kırmızı renk sorunu için bir güncelleme yayınlayacağını duyurdu. Şirket bu güncellemeyi nisan ayı sonunda yayınlayacak. Güncelleme ile sorunun giderilmesi ümit ediliyor.