Galaxy S8'in etkileyici ekran çözünürlüğü ortaya çıktı

Samsung Galaxy S8'in ekran çözünürlüğünü gösteren fotoğraf yayınlandı.

Galaxy S8'in etkileyici ekran çözünürlüğü ortaya çıktı

Muhtemelen Galaxy S8’in ekran ayarına ait  olan bir fotoğraf sızdırıldı. Bu sızdırılan fotoğrafta telefonun ekranında, HD+'dan, Full HD+ ve WQHD+ çözünürlüğüne geçen bir ekran çözünürlüğü değiştirme kaydırıcısı gösteriyor. Bununla birlikte, bu orta ayar telefonun varsayılan ekran çözünürlük ayarı olarak gösteriliyor.

Galaxy S7 ve S7 Edge için Android 7.0 Nougat'ın resmi olarak piyasaya sürülmesi ile birlikte Samsung hayranları 20'den fazla yeni özellik ve gözden geçirilmiş görseller şeklinde güzel bir güncelleme almıştı. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar bir sorunla karşmış ve Galaxy S7 cihazlarının ekran çözünürlüğü güncelleme sonrasında düşmüştü. Bu gerçekten endişe duymanız gereken bir hata değildi ancak, Quad HD çözünürlüğe sahip bir cihazda, daha düşük bir ekran çözünürlüğüne geçme seçeneği, grafik alt sistemine gereksinim duymadığınız birden çok an için yeni bir güç tasarruf düzeninin parçası olabilecek bir özellikti.

 1490192078_s8-screen-res-slider-header.jpg

Resimde görebileceğiniz gibi, Samsung Galaxy S8 ile aynı şeyi yapıyor olabilir. Ancak daha ilginç olan şey kaydırıcının gösterdiği yeni ekran çözünürlüğü. Ekranın gerçek çözünürlüğü WQHD+ alışılmadık 2960x1440 pikseldir ve sonuç olarak 18.5:9 ekran boyutu oranı ile ilgili söylentilerin sonunda doğru çıkabileceğini gösterir. Univisium adı verilen bu yeni oran, LG'nin G6 ile yaptıklarına benzer ve daha uzun, daha dar cihazlarda kullanılır. Varsayılan FHD+ ekran ayarı aslında 2220x1080, yeni HD+ ise 1480x720 piksel çözünürlüğündedir.