Galaxy S8'in ipuçları ve püf noktaları!

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelleri için ipucu ve püf noktaları haberimizde!

Galaxy S8'in ipuçları ve püf noktaları!

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ dünyadaki en iyi akıllı telefonlardan biri ve telefonların milyonlarca satış yapması bekleniyor. Durum böyle olunca da almayı düşünen kullanıcılar alacağı telefonun ipuçlarını ve püf noktalarını merak edebilir.

Galaxy S8 ve S8+ her ikisi de Android Nougat'ın üstünde yeni ve geliştirilmiş bir Samsung kullanıcı arayüzü sunuyor ve geliştirmeler, menüler ve ayarlarda daha temiz bir tasarım ve daha iyi organizasyon şeklinde geliyor. Yeni arayüz aynı zamanda daha esnek ve daha özelleştirilebilir. En çok kullanıcı için önem taşıyan şeylere odaklanıyor. Elbette, bu arayüzünde dikkat çekici özellikler de var.

Sizlere bu haberimizde, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ üzerindeki ipuçları ve püf noktalarından bahsedeceğiz. Aşağıda bu ipuçlarını inceleyebilirsiniz.

1. Görev değiştiricinin ve geri düğmelerinin konumunu değiştirme

Ayarlar> Ekran> Gezinme çubuğu> Düğme Düzeni'ne gidin ve ikisinden birini seçin: Son Güncelleme - Ana Sayfa - Geri veya Geri Ana Sayfa - Son güncellemeler.

 1492893327_01.jpg

2. Ana ekran ızgarasının boyutunu daha küçük veya daha büyük simgelerle değiştirme

Ana ekran panelinde> Ana ekran ayarları üzerine uzun basın ve Giriş Ekranı Izgarasını (4x5, 4x6 ve 5x5 arasında seçim yapın) veya Uygulamalar Ekran Tablosu'nu (4x6 veya 5x6) özelleştirin.

 1492893346_02.jpg

3. Ayarlar aracılığıyla 'Uygulamalar' düğmesini gösterin veya gizleyin

Ana ekran panelinde> Ana ekran ayarları> Uygulamalar düğmesine uzun basın ve düğmeyi gizlemek veya göstermek isteyip istemediğinizi seçin.

 1492893356_03.jpg

4. Kenar panelini etkinleştirin veya devre dışı bırakın ve konumunu sola veya sağa özelleştirin

Ayarlar> Ekran> Kenar ekran> Kenar panellerine gidin ve Açık veya Kapalı'yı seçin. Kenar paneli etkinleştirildikten sonra, yan taraftaki küçük Kenar ipucunu hızlıca kaydırıp altındaki dişli çark simgesine basarak ayarlara geçersiniz. Bir sonraki ekranda üç düğmeye> İşlem Ayarları'na dokunun ve kenar panelini sola mı yoksa sağa mı seçmek istediğinizi seçin. Kenar panelinin boyutunu ve şeffaflığını da özelleştirebilirsiniz.

 1492893369_04.jpg

5. Bölünmüş ekran çoklu görev

Bölünmüş ekranın çoklu görevini başlatmak için Son Kullanılanlar tuşuna basın ve her uygulama için üst çerçevede, X düğmesini kapatmak için solunda iki dikdörtgen bulunan bir düğme bulunur. Bölünmüş ekran modunda bu uygulamayı başlatmak için dikdörtgenlere basın. Uygulama otomatik olarak üstte gösterilirken, alt yarısında diğer gösterimlerinizi göreceksiniz. Bunlardan birini seçin veya 'Daha Fazla Uygulamalar'a dokunun ve bölünmüş ekran görünümünde kullanmak istediğiniz ikinci uygulamayı seçin. Bölünmüş ekran görünümünden çıkmak için, iki uygulama arasındaki çizgiye dokunun ve yukarı veya aşağı sürükleyin.

 1492893385_05.jpg

6. iPhone gibi bir deneyim için uygulama çekmecesini çıkarın

Ana ekranda uzun basın ve Giriş ekranı ayarları> Giriş ekranı düzenine dokunun. İki seçenek göreceksiniz: Yalnızca ana ekran veya Ana ekran ve uygulamalar ekranı. Uygulama çekmecesini kaldırmak için 'Yalnızca giriş ekranı'nı seçin. Bu, var olan tüm uygulamalarınızı ana ekranlarınıza yerleştirecektir.

 1492893396_06.jpg

7. Gelen çağrılar için kenar aydınlatmasını etkinleştirin

Kenar aydınlatması, kenarları dolduran Galaxy'lerin ilgi çekici özelliklerinden biriydi ve S8, kenar ekranına göre çok ince bir eğriye sahip. Bu nedenle, gerçek efekti görmek çok zor, yine de kullanmak isteyebilirsiniz. Bunu Ayarlar> Ekran> Kenar Ekran> Kenar aydınlatması bölümüne giderek etkinleştirin. Burada, etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için geçiş düğmesine basabilir veya kenar aydınlatma sekmesine uzun süre basabilir ve daha ayrıntılı bilgiye gidebilirsiniz. Orada, ekran kapalıyken veya yalnızca açıkken kenar aydınlatmasını göstermek gibi şeyler seçebilirsiniz.

 1492893406_07.jpg

8. Bir ekran görüntüsünü nasıl alabilirim ve daha büyük, ekrana kayan bir ekran görüntüsü alma

Ekran görüntüleri, telefonunuzda gördüğünüz yeni bir şeyi paylaşmanın mükemmel ve kolay bir yoludur. Siz aynı anda güç / kilit tuşuna ve ses kısma düğmesine basarak Galaxy S8'de bir ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ancak S8'de 'ekran görüntüleri kaydırma' da yapabilirsiniz. Düzenli bir ekran görüntüsü çekin ve en alttaki kaydırma ekran görüntüsü düğmesine basın. Her basışta ekranın daha fazlasını çekeceksiniz. Web sayfaları veya uzun listeler için mükemmel.

 1492893417_08.jpg

9. Güç tasarrufu modunu açın

Telefonunuzun pil ömrünü uzatmak isterseniz, güç tasarrufu modunu etkinleştirerek bunu yapabilirsiniz. Bunu yapmak için, Ayarlar> Cihaz bakım> Pil'e gidin ve Orta veya Maks. Seçeneğini belirleyin. Max, uygulamalarınızın çoğunu devre dışı bırakan ve yalnızca birkaç uygulama içeren karanlık bir ekranla ayrılmış çok radikal bir değişikliktir ancak telefonunuzun tek haneli pil yüzdesinde saatlerce çalışmasına izin verir.

 1492893428_09.jpg

10. Yakınlaştırma için denklaşör düğmesi kamerada yukarı ve aşağı kayar

Galaxy S8'de fotoğraf makinesinden en iyi şekilde yararlanmak için epeyce yeni ipucu var. Denemek isteyebileceğiniz ilk şey kameradaki deklanşör tuşunu yukarı ve aşağı doğru kaydırmaktır. Bu, çok sıkı zoom yapılmasını sağlar ve normal tutuş-sıklaştırma hareketine kıyasla çok daha fazla akıcı hareket sağlar.

 1492893440_10.jpg

11. Kamerada RAW / DNG görüntü yakalamayı etkinleştirin

Resimlerinizde en iyi vurguları ve gölgeleri elde etmek istiyorsanız, RAW formatında çekim yapmak isteyeceksiniz. Bunu yapmak için kamera uygulamasını açın, resim boyutu sekmesine dokunun ve alt kısmında 'RAW ve JPEG dosyalarını kaydet' seçeneğini etkinleştirin.

 1492893454_11.jpg

12. Video sabitlemeyi etkinleştirin

İyi görünümlü elde taşınabilir video için uygun stabilizasyon şarttır. Bunu etkinleştirmek isterseniz, kamera uygulamasına girerek, sağ üstteki ayarlara dokunun ve Ortak sekmesinin altındaki Video sabitleme'yi seçin.

 1492893464_12.jpg

13. Bixby ile alışveriş yapın

Bixby henüz Galaxy S8'de tam olarak işlevsel değil, ancak kamera ve Bixby'nin akıllı zekasını kullanarak iyi şeyler yapabilirsiniz. Kamera uygulamasını açıp, satın almak istediğiniz bir şeye yönlendirin. Bir kitap ya da bir banana ya da başka bir şey de olabilir. Bixby tanıdıysa, ekran etrafında uçan noktalar görürsünüz ve hiçbir şey göremiyorsanız, sol alttaki göz benzeri simgeye dokunabilirsiniz. Bir eşleşme elde ederseniz, o öğeyi kolayca alabilmek için alışveriş simgesine basabilir ve fiyatları ve bağlantıları görebilirsiniz.

 1492893477_13.jpg

14. Eğlenceli iris tarama önizlemeleri

Yeni iris taraması da dahil olmak üzere, telefonunuzun kilidini açmak için çeşitli güvenli yollar ayarlayabilirsiniz. Ancak varsayılan olarak ayarladığınızda biraz ürkütücü görünüyor. Çok daha eğlenceli hale getirmek için, Ayarlar> Ekran ve güvenlik kilidini aç> İris Tarayıcı> Önizleme ekran maskesine gidin ve yalnızca gözlerin önizleme olarak gösterilmesi yerine, ön kameradan eğlenceli Snapchat benzeri efektleri göreceksiniz.

 1492893490_14.jpg

15. Kameradaki ses kontrollerini açın

Sesli bir komutla fotoğraf çekebileceğinizi de biliyor muydunuz? Bir selfie çekimi için bu özellik çok yararlıdır. Kamera uygulamasına gidin, sağ üst köşedeki ayarlar için dişli çark simgesine hafifçe dokunun ve listenin altına doğru Sesle kontrol seçeneğini açık olarak değiştirin. Daha sonra bir resim çekmek için 'peynir' veya 'gülümseme' diyebilirsiniz.

 1492893508_16.jpg

16. Daha büyük ekranlar için tek elle kullanılan mod

Galaxy S8 ve S8+'lardaki daha dar olan ekranları bir elle tutturmak ve kullanmak çok zor değil ancak, daha da küçük bir ekran istiyorsanız, tek elle modunu etkinleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, Ayarlar> Gelişmiş Özellikler> Tek Elle Mod'a gidin. Etkinleştirildikten sonra, ekran boyutunu azaltmak için Ana Ekran düğmesine 3 kez hızlıca dokunabilirsiniz.

 1492893523_17.jpg

17. Sağlam bağlantınız yoksa Wi-Fi aramayı etkinleştirin

Ayarlar> Bağlantılar> Daha Fazla Bağlantı Ayarları'na gidin ve Kablosuz arama geçiş ayarını açık olarak değiştirin.

 1492893541_18.jpg

18. Google Asistanının nasıl başlatılacağınız aşağıda açıklanmıştır

Google Asistanı'nı başlatmak için Ana Sayfa anahtarına uzun ve zor bir şekilde basın. Samsung'un Bixby henüz tam olarak işlevsel olmadığı için, bu sesli komutlar için en iyi seçimdir.

 1492893550_19.jpg

19. Telefonunuzun tamamını ara

Galaxy S8 cihazınızdaki herhangi bir uygulamayı veya dosyayı arayabilirsiniz. Önce uygulama çekmecesini açarsanız en üstte 'Telefonu ara' kutusunu görürsünüz. Bir uygulamayı aramak, kayıp bir e-posta veya tüm resimleri aramak için mesela köpek resmi arıyorsanız, 'köpek' gibi bir şey yazmanız yeterli.

 1492893561_20.jpg

20. Ayarlar'da ara

Ayarlarda arama yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Ayarlara gidin ve bulmak istediğiniz belirli bir özelliği aramak için sağ üstteki büyüteç simgesine dokunun.

 1492893571_21.jpg

21. Ana ekrana yeni uygulama simgeleri eklemeyi durdur

Yeni bir uygulama indirdiğinizde, ana ekranınızda yeni bir simge görünmesi sizi rahatsız edebilir. Elbette, uygulama çekmecesinde görünmelidir, ancak ana ekranda görüntülenmesi de mükemmel bir ana ekran düzenlemenizi mahvediyor olabilir. Neyse ki, bunu kapatabilirsiniz. Play Store uygulamasını açın> hamburger düğmesine dokunun> Ayarlar'a gidin ve Ana ekrana simge ekle komutunu içeren kutunun işaretini kaldırın.

 1492893582_22.jpg

22. Kilit ekranı bildirimlerini devre dışı bırak / etkinleştir (gizle)

Telefonunuz, bazı yerlerde bir masaya koyduğunuzda, gelen hassas bildirimlerinizi rasgele kişilerin görmesini istemezseniz, bu bildirimleri gizleyebilir veya tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Bu seçeneği etkinleştirmek için bir parmak izi veya başka bir güvenlik önlemi ekleyin. İşiniz bittiğinde Bildirimler menüsü görüntülenir. Orada içeriği gizle seçeneği seçilir.

 1492893592_23.jpg

23. Uygulamalarınızı alfabetik sıraya göre sıralayın

Bu özellik basit ve kullanışlı. Uygulama çekmecenizdeki uygulamalarınızın en son indirilen kaotik sırayla değil, daha mantıklı alfabetik sıraya göre düzenlenmesini istiyorsanız, uygulama çekmecesini açın ve sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. Orada Sıralama'yı seçin ve Alfabetik sıraya dokunun.

 1492893603_24.jpg

24. Tek bir dokunuşla sessiz modu etkinleştirin

Yeni Galaxy'nizdeki zil seslerini, telefonun kilidini açmak, ses seviyesi tuşuna bir kez basmak ve sol üstteki hoparlör simgesine dokunmak suretiyle susturabilirsiniz. Bu, titreşimleri yalnızca bildirimler için otomatik olarak etkinleştirir.

 1492893615_25.jpg

25. Mavi ışık filtresi ile Gece modunu programlama

Galaxy S8 ailesi harika mavi ışık filtresi işlevselliği ile birlikte geliyor. Bu özellik, Apple Night Shift ve geceleri mavi ışık miktarı sınırlayıcı diğer çözümlere benziyor. Bu özellik, yatağınızdaki uzun yazıları okumak için telefonunuzu kullanmış olsanız bile, daha kolay uykuya dalmanıza yardımcı olmak için yapılmış. Bu seçenek ekrandaki mavi ışıklar ile beynini kandırır ve uyku için gerekli hormonları üretmeyi sağlar. Her gece otomatik olarak Mavi ışık filtresini başlatmak için Ayarlar> Ekran'a gidin> Mavi Işık Filtresi'ne dokunun> anahtarınPlanlandığı yere veya ekrana ne zaman başlayıp bitirileceğini seçin.

1492893628_26.jpg