Galaxy S9 ile gelecek 9 yeni özellik

Samsung'un sıradaki amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S9, hangi yeni özelliklerle gelecek?

Galaxy S9 ile gelecek 9 yeni özellik

Dumanın olduğu yerde ateşte vardır ve yakında çıkacak olan Galaxy S9 hakkında bilgiler çoktan gelmeye başladı. Samsung'un iPhone X'in geniş pazar mevcudiyeti ile mücadele edebilmek için Galaxy S9’u oldukça etkileyici özelliklerle tanıtması bekleniyor.

Samsung'un bu yıl Infinity Display tasarımıyla gelen amiral gemileri göz önüne alındığında, gözle görülür bir değişim beklenmemekle birlikte, dedikodu değirmenine göre kaputun altında büyük değişiklikler olacak.

Dolayısıyla, yakında çıkacak Galaxy S9'un yeni özellikleriyle ilgili inandırıcı söylentilerin yanı sıra mantıklı iddialarda yer alıyor. Galaxy S9 ile birlikte geleceği söylenen bu özellikleri aşağıda ve sonraki sayfalarda inceleyebilirsiniz.

Çift kamera

Popüler analist Ming-Chi Kuo'nun neredeyse tüm tahminleri gerçek oluyor. Galaxy S9’daki çift kamera, S hattındaki ilk çift kamera telefonu olmasının yanı sıra, Samsung'un yeni ve güncellenmiş özelliklere sahip yeni 24 MP ve 12 MP kamera sensörlerini duyurmasından bu yana büyük bir şey. Düşük ışık hassasiyeti geliştirildi ve Samsung'un yeni sensörü, aynen Pixel 2 XL'de olduğu gibi Dual Pixel odaklama teknolojisini portreler için de kullanıyor.

 1509522662_dual-camera.jpg

Daha rafine tasarım

Samsung'un geçen hafta açıkladığı yeni kamera algılayıcıları bir ana farklılaştırma özelliğine sahipler. Mevcut çözümlere göre daha ince ve bu nedenle önümüzdeki yıl tanıtılacak olan Galaxy S9 daha ince olabilecek. Çift kamera modülü arka kasa ile aynı hizada olacak ve çıkıntı olmayacak.

 1509522744_more-refined-design.jpg

Hem Galaxy S9 hem de S9+'da hücre içi dokunmatik ekran

Samsung, önümüzdeki yıl iki Galaxy S9 modelinde de hücre içi bir dokunmatik çözüm üretecek. Y-OCTA olarak adlandırılan esnek OLED teknolojisi, dokunmatik tabakayı ekran panelinde kendisiyle bütünleştiriyor. Ayrıca bu, üretim maliyetlerini de % 30 oranında düşürüyor. Galaxy S8, böyle bir çözümü kullanırken, S8+ ve Note 8, panelle birlikte paketlenmiş düzenli bir ekstra dokunmatik tabaka içeriyor. Çünkü Samsung tedarikçileri şu an için yeterli kapasiteye sahip değil. Nihai Galaxy S9 ve S9+'ın hem 5.77 inç hem de 6.22 inç panelleri Y-OCTA dokunmatik katman entegrasyonu ile birlikte geliyor ve Samsung bunları üretmek için kendi kaynaklarını kullanacak.

 1509522890_in-cell-touch-displays-on-both-the-galaxy-s9-and-s9.jpg

Yeni 7nm Snapdragon 845 veya 8nm Exynos 9810 yonga setleri

Yeni Galaxy S hattı, yeni yonga seti ile gelen ilk modeller oluyor ve Galaxy S9 ile de öyle olacak gibi görünüyor. Samsung'un en yeni Exynos 9810 ve Qualcomm’un 7nm Snapdragon 845 yonga setlerini önümüzdeki yıl S9 ve S9+ modellerini göreceğiz.

 1509523089_new-7nm-snapdragon-845-or-8nm-exynos-9810-chipsets.jpg

Neural motoru yardımcı işlemcileri

Qualcomm, zaten bu yaz Snapdragon Neural İşleme Motoru için bir yazılım geliştirme seti çıkardı ve Samsung'un kendi Exynos yonga seti hattında böyle bir eş-işlemciyi uygulayacağı söylendi.

 1509525221_galaxy-s9.png

3D yüz haritalama kiti

Samsung, Apple'ın Face ID stiline benzer şekilde Galaxy S9'un 3D yüz haritalama seti ile donatılmış olarak gelebilir. Apple yine de 3D yüz haritalama teknolojisinde daha ileride ve bu nedenle Samsung,  eğer bu teknolojide öne geçmek istiyorsa, Galaxy S9'u piyasaya sürmekte acele emesi gerekiyor.

 1509524552_3d-face-mapping-kit.jpg

Yer tasarrufu sağlayan istiflenmiş sistem kartı

Samsung, S9'u sıkı bir şekilde paketleyen PCB'lerle donatıyor ve iPhone X gibi daha kompakt ve diğer şeyler için daha fazla alan bırakıyor. İnce hücreli dokunmatik paneller, daha küçük anakartlar, 7nm yonga setleri ve daha küçük kamera algılayıcıları kullanacak olan Samsung'un, S9 ve S9+'da ekstra alanı, daha büyük pil için kullanabileceğini umuyoruz.

 1509524783_space-saving-stacked-system-board.jpg

Hava kalitesi sensörü

Samsung, amiral gemisinde çeşitli barometre ve UV sensörleri kullanma konusunda fazla yabancı değil. Ancak, ortaya çıkan yeni bir "çevreci sensör", Galaxy S9'un havadaki zararlı parçacıkların miktarını ölçmesine yardımcı oluyor.

 1509524850_air-quality-sensor.jpg


1000 FPS kamera sensörü

Nefes kesici yavaş hareketli sahnelere izin verecek bu 1000 FPS sensörün Kasım ayında seri üretime geçeceği söyleniyor.