Galaxy S9'un özellikleri hakkında yeni bilgi geldi

Samsung'un sıradaki amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S9'un özellikleri hakkında yeni bilgiler geldi.

Galaxy S9'un özellikleri hakkında yeni bilgi geldi

Samsung'un bir sonraki amiral gemisi gelişmiş biyometrik kimlik doğrulama sistemleri ile gelebilir. ETNews'ten yeni bir rapora göre, teknoloji devi, yazılım geliştirmelerinin yardımıyla Galaxy S9'un iris ve yüz tanıma teknolojisini daha hızlı hale getirmeye çalışıyor.

Kore medya organı ayrıca, Galaxy S serisinin bir sonraki üyelerinin S8 ve S8+'da olduğu gibi 8MP ön sensör ile geleceğini bildiriyor. Adsız bir endüstri gözlemcisi, iki sistemin hız geliştirmelerine ek olarak "yazılım uygulamaları aracılığıyla yeni eklentilerin olabileceğini" de belirtti.

Bildiğiniz gibi, Samsung'un en yeni Galaxy S ve Note telefonları, parmak izi okuyucuların yanı sıra yüz ve iris taramasına da sahip. Yüz tanıma, 2011 yılından bu yana Android'in Ice Cream Sandwich sürümüyle "Yüz Tanıma Kilidi" adı altında ilk kez piyasaya sürülmüştür.

O günden beri bu özellik güvenilmez ve zayıf noktalara eğilimli olarak nitelendirildi ancak Samsung, üstün bir selfie kamera sunarak ve kimlik doğrulama işlemini belirgin bir şekilde daha hızlı hale getirerek en yeni amiral gemileri ile bu özelliği güçlendirmeyi başardı. Bununla birlikte, yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafa sahipseniz, S8'de yüz taramasını atlamak oldukça kolaydır.

Öte yandan uzmanlar, şu anda mobil cihazlarla kullanılabilen en güvenli biyometrik kimlik doğrulama formlarından biri olarak iris taramasını öneriyorlar. Süreç yüz taraması kadar hızlı değil, ama daha emniyetli .

Yine de, yeni biyometrik kimlik doğrulama sistemleri söz konusu olduğunda Samsung tek trend geliştirici değil. Apple'ın yeni iPhone X’i, telefona erişim izni vermeden önce bir kullanıcının yüzünün 3D taranmasını sağlayan yeni FaceID teknolojisini içeriyor. Bu rekabetin nereye gideceğini ve hangi teknolojinin güvenilirlik bakımından en üstte olacağını görmek ilginç olacak.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda, Galaxy S9'un Phone Arena tarafından hazırlanan ve CAD çizimleri ile güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere dayalı hazırlanmış konsept tasarımı inceleyebilirsiniz.


1511176357_galaxy-s8-left-next-to-a-galaxy-s9-concept-with-a-dual-camera-array-and-centered-rear-mounted-fingerprint-scanner.jpg
1511176421_galaxy-s9-concept-in-different-colors-and-camerafingerprint-scanner-placement-variations.jpg
1511176435_galaxy-s9-concept-with-a-single-camera-and-a-centered-rear-mounted-fingerprint-scanner.jpg
1511176449_galaxy-s9-concept-with-no-bottom-bezel.jpg