Galaxy TabPro S'e kalem desteği geliyor

Samsung'un son dönemdeki dikkat çeken tanıtımlarından biri olan Galaxy TabPro S için Bluetooth kalem satışa sunuldu.

Galaxy TabPro S'e kalem desteği geliyor

Samsung’un CES 2016’da lanse ettiği tablet bilgisayar çözümü Galaxy TabPro S’e özel optimize edilmiş Bluetooth kalem listelendi. Samsung’dan bu yönde bir hamle bekleniyordu, zira Galaxy TabPro S’in önemli rakipleri iPad Pro ve Surface Pro 4’ün kalem desteği barındırıyor.

C-Pen olarak adlanlandırılan kalem aksesuarı, Samsung’un son dönem Galaxy Note serisi (2048 basın hassasiyeti) cihazlarına eşlik eden S-Pen kalemlere oranla daha düşük basınç (1024) hassasiyetine sahip. Bluetooth 4.0 LE aracılığıyla Galaxy TabPro S’e bağlanan C-Pen tek şarjla 128 saat kullanım sunuyor.

1457932937_samsung-c-pen-stylus.jpg

Windows 10 işletim sistemiyle çalışan Galaxy TabPro S’in verimliliğini artıracak C-Pen 31 Mart’tan itibaren 59€’luk fiyatıyla raflarda olacak.

Son olarak Galaxy TabPro S’in öne çıkan özelliklerini hatırlayalım. İkisi bir arada tablet çözümünde 12 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlülü Super AMOLED ekran, altıncı nesil  Intel Core M işlemci, 4GB RAM, 128GB SSD, LTE Cat6 (bir tablette ilk defa), 10 saat pil ömrü ve 5MP arka-ön kamera özelliklerine yer veriliyor.