Gamescom fuarı sonrası PlayStation 4 yeni özellikleri ve yeni oyunlarıyla geliyor

Sony, Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilen ve oyun tutkunlarını bir araya getiren Gamescom 2014 Fuarı’nda, PlayStation®4 oyun konsolu için geliştirilen heyecan verici yeni oyunları ile oyun oynamada çığır açacak yenilikçi özelliklerini görücüye çıka

Gamescom fuarı sonrası PlayStation 4 yeni özellikleri ve yeni oyunlarıyla geliyor

Sony Computer Entertainment Europe Ltd. PlayStation®4 (PS4™) için yeni planlarını açıkladı. Bu planlar arasında, hem Sony Computer Entertainment Worldwide Studios (SCE WWS) hem de üçüncü şahıs geliştiricilerle yayıncılar tarafından duyurulan geniş, PS4’e özel oyun yelpazesinin yanı sıra, konsola çığır açacak yeni özellikler getirecek ve benzersiz oyun deneyimleri yaşatmaya odaklı Sistem Yazılım Güncellemesi 2.0 var.

Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşen Gamescom fuarında, Sony, oyuncuların, arkadaşlarını, onların sahip olmadıkları etkileşimli oyun tecrübelerinin tadını çıkarmaya davet etmelerine imkân sunan devrimsel Share Play özelliği gibi özellikler içeren ve PS4’ün merkezindeki sosyalliği ön plana çıkaran güncellemesini duyurdu. Share Play, istenirse oyunun zorlu kısımlarını birlikte geçmek için, istenirse de ortak çok oyunculu oyun tecrübesi yaşamak için kullanılabiliyor.

Yeni ve heyecan verici PS4 oyunları görücüye çıktı


Gamescom fuarında Play Station 4 sahiplerinin heyecanla beklediği oyunlar malesef açıklanmadı. Yeni bir Last of Us, Yeni Uncharted oyunu ve yeni God of War oyununun tanıtılmadığı fuarda birçok yeni oyun tanıtıldı. Play Station 4 sahipleri artık Play Station 3'te oynadıkları oynamak zorunda kalmayacaklar.

Gamescom fuarında, pek çok heyecan verici, yeni ve PS4’e özel oyun tanıtıldı. Örneğin, oyunculara eylemlerine göre değişen etkileşimli bir tecrübe sunan Sony üretimi korku oyunu Until Dawn™ ile Michel Ancel’in yeni kurulan Wild Sheep stüdyolarının sunduğu WiLD. Tanıtılan diğer PS4’e özel oyunlar arasında sektörün tecrübeli yapımcılarından Q-Games’in geliştirdiği The Tomorrow Children™ ve ödüllü PlayStation®Vita (PS Vita) oyununun yeniden yapımı olan Housemarque’ınTearaway™Unfolded oyunu var. PlayStation®’ın yeniliğe odaklandığı PS4 için tanıtılan tamamen yeni oyunların çeşitliliğinden anlaşılıyor. Bu oyunlar arasında The Astronauts’un The Vanishing of Ethan Carter oyunu, Paradox Interactive’in geliştiricisi olduğu Hollow Point ile Rune Master, Ninja Theory’nin geliştirdiğiHell Blade ve 7780s’in PT oyunu bulunuyor.

1408085045_hayden-ice1407757613.jpg1408085060_hellblademainkeyart02wlogo1407762280.jpg

Oyunlar ve yazılımlar dışında, Sony ayrıca PlayStation’ın yenilikçiliğini Avrupa genelinde artırmak adına planları olduğunu açıkladı. Bu açıklamalar arasındaPlayStation™Now’ın betasının 2015’te İngiltere’de başlaması ve PlayStation®TV’nin Avrupa ve PAL bölgelerinde 14 Kasım’da satışa çıkması yer aldı.


Oyuncularla sıkı bağlarını korumak istediğini gösteren Sony’nin konferansında, PS4 için tamamen yeni oyun deneyimleri bulunuyordu. Bu deneyimler, hayal gücünü kullanıp oyun gelişiminin macera dolu ruhunu oyunculara göstermeyi hedefleyerek tasarlandı. Sony Computer Entertainment Europe Başkan ve CEO’su Jim Ryan “PlayStation için Avrupa pazarını her zaman oldukça ciddiye aldık ve Avrupalıların sunduğumuz eşsiz, olağandışı ve şaşırtıcı tecrübelerin bazılarına duyduğu yakınlıktan etkilendi.” diyerek konuyu özetledi.

PlayStation’ın yeni içeriğe verdiği önem, üçüncü partilerin geliştirdiği oyunlardan da anlaşılıyor. Örneğin, Bungie ve Activision’ın geliştirdiği Destiny, Bohemia Interactive’in Day Z oyunu, Warner Bros. Interactive’in geliştiricisi olduğu Shadow of Mordor ve Konami Digital Entertainment tarafından geliştirilen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain de gösteride bulunuyordu.

1408085324_metalgearsolidvthephantompain.jpg 

PlayStation Gamescom 2014 Konferansı Özeti

PlayStation’ın, oyun tutkunlarıyla arasındaki özel bağ, bu yılki konferansın en başından itibaren görülen doluluktan belli oluyordu. Açılış sonrası, Jim Ryan sahneye çıkarak gelecek altı ay boyunca SCE WWS’in piyasaya çıkacak büyük oyunlarına dair haberler verdi:

  • inFamous™: First Light – inFamous™: Second Son için yeni bağımsız eklenti paketi
  • Ready at Dawn’un sinematik başyapıtı - The Order: 1886
  • LittleBigPlanet™3 – SackBoy™ ve yeni arkadaşları için heyecan verici Yaratma olasılıkları gösterildi.
  • Ayrıca sektörün efsane ismi Hidetaka Miyazaki ve stüdyosu FROM Software’in çok beklenen yeni oyun serisi Bloodborne™’dan dinamik bir ilk oynanış videosu gösterildi.

1408085502_cover-render1407758508.jpg

PlayStation, dünyanın her yanından geliştiricilerin sunduğu yenilikleri ve hayal güçlerini göstererek, geliştiricilerin PS4’ün potansiyelini kullanıp yenilikçi tecrübeler sunma isteklerini gözler önüne serdi. Çeşitli eşsiz, ilgi çekici ve sıradışı tecrübeler, PS4 kullanıcılarına sunulacak seçeneklere örnek olarak gösterildi:

  • Q-Games’ten Dylan Cuthbert sahneye çıkarak yeni fantastik oyunları The Tomorrow Children’a bir bakış sunarak sırada gelecek olan heyecan verici oyunların habercisi oldu.
  • The Tomorrow Children, 1960’larda bir Sovyet deneyinin ters gitmesi sonucu oluşan, güzel tasvir edilen bir gelecekte geçiyor.
  • Oyuncuların, insanlığı tekrar eski ihtişamına getirmek için birlik halinde keşfetmesi, kazması, eşya üretmesi ve savaşması gerekiyor.
  • Çok sevilen bağımsız oyun The Vanishing of Ethan Carter’ın PS4’e geleceği duyuruldu.
  • The Vanishing of Ethan Carter, tamamıyla keşifler ve bulgulara odaklanan hikâye merkezli ve gizem konulu bir oyun.
  • Oyunda, hikâyenin oyuncuyu daha çok içine çekmesi için birinci şahıs bakış açısı kullanılmış. Böylece bambaşka bir dünyanın sırlarının keşfedilmesi daha çekici oluyor.
  • Bağımsız oyun geliştiricisi ve Thomas Was Alone oyununun yaratıcısı Mike Bithell, bu sene PS4’e gelen yeni oyunu Volume için bir video gösterdi.
  • Volume, duyulmak hakkında bir gizlilik oyunu ve Danny Wallace ile Charlie McDonnell’in başrolünde olduğu yakın gelecekte geçen bir Robin Hood uyarlaması.
  • Paradox’tan PS4 için iki yeni oyun duyuruldu: Hollow Point ve Rune Master
  • Dean Hall, from Bohemia Interactive’den Dean Hall ünlü hayatta kalma temalı zombi oyunu Day-Z’nin PS4’e geleceğini duyurdu.
  • Ninja Theory tarafından geliştirilen Hell Blade’in ilk PS4’e geleceği duyuruldu
  • Tequila Works’ün geliştirdiği RIME için yeni bir fragman da gösterildi ve bir kez daha güzel grafikleri ve gizemli dünyasıyla seyircileri büyüledi.
  • İlk PS4’e gelecek sekiz bağımsız oyun daha duyuruldu.

Sony, tüm oyun dünyası boyunca kurduğu çeşitli ortaklıkları ve bu ortaklıklardan doğan hayret uyandırıcı oyun bolluğunu gözler önüne serdi:

  • Activision Publishing CEO’su Eric Hirschberg ve efsanevi oyun yapımcıları Bungie’den Jonty Barnes Destiny için destanlara şayan çok oyunculu aksiyon içeren yeni bir fragman gösterdiler.
  • Warner Bros. Interactive ile kurulan heyecan verici ortaklık sayesinde, PS4 oyuncuları bu yıl piyasaya çıkacak aksiyon ve macera oyunu Shadows of Mordor’da onlara özel içerik oynayabilecek.
  • Ubisoft’ta kreatif direktör olan Alex Hutchinson Far Cry 4’te kullanılan Keys to Kyrat mekaniğiyle oyunculara sunulan büyük fırsatları gösterdi.
  • Kojima Productions’ın Başkanı Hideo Kojima sahneye çıkıp yeni oyunu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain hakkında alışılmamış ve hafif bir görüş sundu.
  • PT için oynanabilen bir kesit şu an sadece PS Store’dan indirilebiliyor.

PlayStation deneyiminde, oyunun altında yatan teknoloji de hayati önem taşıyor. Sosyal bağlar PS4’ün merkezinde yer aldığından, Sony Computer Entertainment Europe küresel oyun topluluğuyla etkileşim konusunda çığır açan yeni yöntemler sunan sistem yazılımının gelişimini duyurdu.

  • Sistem Yazılım Güncellemesi 2.0 – Sonbaharda gelecek olan bu güncelleme, paylaşma ve etkileşime geçme tecrübelerini bambaşka bir yere taşıyacak şekilde tasarlanmış özellikler sayesinde, oyuncuların PlayStation’dan beklediği alanının en iyisi olan yenilikleri, daha da iyi hale getiriyor.
  • Oyuncuların, o an oynanılan oyuna sahip olmasalar bile arkadaşlarını kendileriyle ortak bir oyun tecrübesine davet edebilmesini sağlayan gerçekten çığır açıcı bir özellik olan Share Play, güncellemenin ana özelliklerinden biri olarak duyuruldu.
  • İstenirse arkadaştan oyundaki zor bir kısım için yardım talep edildiğinde, istenirse de eğlenceli çok oyunculu dakikalar geçirmek için, Share Play her şekilde arkadaşlarla bu etkileşimli tecrübeleri paylaşmanın tamamiıyla yeni bir yolu.
  • Duyurulan diğer özellikler arasında oyundan videoları direkt olarak YouTube’a yükleme ve hatta PS4’ün Youtube Player Uygulamasından izleyebilme özelliği ve çok daha fazlası da bulunuyor.

Sony Computer Entertainment Europe, önümüzdeki aylarda PlayStation’ın Avrupa pazarında yayılma planlarını da açıkladı:

  • 2015’te PlayStation Now’ın betasının İngiltere’ye geleceği açıklandı, böylece tüm oyunculara geniş bir PS3 oyunu kütüphanesi açarak yenilikçiliğin hedeflendiği gösterildi.
  • Sony, 14 Kasım’da, PlayStation TV’nin Avrupa ve PAL bölgelerine satışa çıkacağını duyurdu:

PlayStation TV, Uzaktan Oynatma özelliğini kullanarak oyunculara en sevdikleri PS4 oyunlarını ayrı televizyonlarda oynayabilme özgürlüğünü sağlayan bir eğlence sistemi.

  • PlayStation TV oyunculara geniş bir PS Vita, PSP ve PS 1 klasik oyun kütüphanesi sunup PS4’ün muhteşem Uzaktan Oynatma özelliğine destek çıkıyor.
  • İlk kez Gamescom’da halka açılan Project Morpheus, oyunculara 360 derecelik bir bakış açısıyla bambaşka dünyaları yaşatarak, PlayStation’ın daha önce eşi benzeri görülmemiş, oyuncuyu içine çeken ve nefes kesen tecrübeler üretme hedefinin bir parçası.

Sony Computer Entertainment WWS Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Denny PS4’e gelecek olan daha da fazla PS4’e özel Sony oyununu tanıttı:

  • Projenin başından itibaren PS4’ün tüm özelliklerini kullanmak üzere geliştirilen Until Dawn, oyunculara kendi eylemlerinin sonucundan onlara özel bir etkileşimli tecrübe çıkaran, gerçekten tam bir yeni nesil korku oyunu.
  • Evolution Studios’dan Paul Rustchynsky, yarış türünü baştan yazan bir oyun olan DRIVECLUB’ın merkezinde yatan sosyal özellikleri gösterdi.
  • İnsanı büyüleyen, popüler PS Vita platform macera oyunu Tearaway’in PS4’e uyarlanarak geleceği duyuruldu: Tearaway Unfolded. Oyun, yeni, oyuncuyla daha fazla etkileşime geçilen kısımlar ve keşfedilecek çok daha büyük ve güzel dünyasıyla PS4’ün muhteşem gücünden ve DUALSHOCK®4 Kablosuz Kontrol Cihazı’nın eşsiz özelliklerinden faydalanacak şekilde geliştirildi.

Michael Denny, Avrupa’da geliştirilen ve sadece PS4’e özel olarak gelen iki yeni oyun duyurarak gösteriye son verdi:

  • PS4 shoot-em-up oyunu RESOGUN’ın yaratıcıları çok yetenekli stüdyo Housemarque tarafından geliştirilen Alienation.
  • Oyunculara 10.000 yıl önceki geniş Kelt arazilerinde sınırsız çevrimiçi etkileşim sunan hayatta kalma macerası oyunu WiLD.
  • WiLD, oyunculara diğer her karakter veya hayvanın başka bir oyuncu olabileceği, nefes alan bir toplulukta yaşama fırsatı ve ayrıca doğal dünyanın ilkel güzelliği ve acımasızlığıyla başa çıkma fırsatı sunuyor.
  • Avrupa’da yeni bir stüdyo olan Wild Sheep tarafından geliştirilen WiLD, PS4’ün temel özellikleri olan güç ve paylaşmak üzerine geliştirildi