Geçmişten özlediğimiz 5 cep telefonu özelliği

Geçmişte kullandığımız ve şuanda fazla bulunmayan, özlediğimiz 5 cep telefonu özelliği.

Geçmişten özlediğimiz 5 cep telefonu özelliği

Fark ettiyseniz dünya değişiyor ve teknoloji bu konuda ana suçludur. Son 100 yılda insanlık, önceki 1.000 yıldan daha fazla ilerledi. Teknoloji, hayatımızı daha kolay hale getiriyor ancak, bazı açılardan biraz daha heyecanlı. 

Tabi ki, günümüzde her şey için bir uygulamaya sahip olduğumuzdan dolayı memnunuz ancak, bazen eskiden kullandığımız cep telefonu özelliklerini özlüyoruz. Yenilenmiş Nokia 3310’a büyük ilginin nedeni de muhtemelen bu özlem oldu.

Modern mobil teknolojisinin sağladığı rahatlığa alışmak ve bir Ericsson T68 serisinde kullandığımız özellikleri unutmak kolay. Ve evet, akıllı telefonlar artık çok daha iyi, çok daha fazla yardımcı ve genel olarak daha kullanışlı ancak, son yirmi yılda gelen tüm özelliklerle birlikte unutulan ve kaçırdığınız şeyler var.

 Aşağıda ve sonraki sayfalarda bu özlenen özellikleri inceleyebilirsiniz.

Kullanıcı tarafından değiştirilebilir piller

Akıllı telefonlara su geçirmez özelliği eklemek için telefonların çıkarılabilir pil özelliği ortadan kaldırıldı. Yüksek kullanım oranı nedeniyle akıllı telefonların pilleri bir günü zor çıkartıyor ve yedek bataryalar kullanıcının imdadına yetişiyordu.

 1496140367_user-replaceable-batteries.jpg

QWERTY klavye

Evet, BlackBerry KEYone akıllı telefonda QWERTY klavyenin var olduğunu biliyoruz ve bunun farkındayız. Ancak bir üst seviye işlemci tarafından desteklenen bir QWERTY klavyeyle tek bir akıllı telefon bile yok.

Kullanıcılar, e-postalarınızı yazmak için fiziksel tuşlar kullandığında kaçırılmış yazım hataları daha az oluyor.

 1496140508_qwerty-keyboards.jpg

FM Vericiler

2011'den önce üretilen telefonlarda FM vericiler sayesinde radyo dinleyebiliyorduk.

 1496140555_fm-transmitters.jpg

Dahili oyunlar

Veriler eskisi kadar pahalı değil ancak, bazı durumlarda hala oldukça pahalı. Bu nedenle eskiden varsayılan olarak gelen yerleşik oyunlar bir nimetti.

 1496140707_built-in-games.jpg

TV antenleri

Eskiden veri harcamadan kablosuz TV'nin keyfini çıkarıyorduk. Cebinizde bedava TV vardı.

1496140724_tv-antennas.jpg