Gelecekteki iPhone'unuz eski iPhone çöplerinden üretilebilir

Apple, gelecekteki iPhone'ları eski iPhone çöplerinden üretmeyi planlıyor.

Gelecekteki iPhone'unuz eski iPhone çöplerinden üretilebilir

Bir Apple basın toplantısını izlediyseniz, ilk 10 dakika şirket tarafından, kirliliği azaltmak için çevre dostu işlerinden ve çeşitli yöneticiler ya da CEO Tim Cook’un çevreyi ne kadar çok sevdiklerini vurguladığını kesinlikle biliyorsunuzdur.

En çevreci şirket olma yolundaki ilerlemesinin bir parçası olarak, Apple, şimdi de geri dönüşümlü malzemelerden iPhone'lar, iPad'ler ve MacBook'lar üreterek bir takım yeni malzemelerle kirliliği önemli ölçüde azaltmayı ve geri dönüşümü iyileştirmeye yardımcı olmayı planlıyor.

Apple'ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimler Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, Avustralya çıkışlı News'e verdiği röportajda, şirketin amaçladığı şeyin amiral gemisi ürünlerinde geri dönüştürülmüş materyalleri kullanmak ve "Dünyanın tamamının madenciliğini durdurmak" olduğunu söyledi.

1511255464_your-future-iphone-could-be-made-from-old-iphone-garbage-518644-2.jpg

Yüksek yapı kalitesini korumak oldukça zor.

"Yaptığımız şey, ürünlerimizi veya yenilenebilir malzemeyi yapmak için yüzde yüz geri dönüştürülmüş malzeme" dedi. Jackson, "Bunun üzerine çalışıyoruz. Bildiğim kadarıyla, bunu anlamaya çalışan sektördeki tek şirket biziz. Çoğu insan elektroniğin geri dönüşümünden bahsediyor ancak bu malzeme mutlaka yeni elektroniklerde kullanılmıyor "dedi.

Bu açıkça iddialı bir amaç olsa da, Apple'ın yalnızca mevcut iPhone'larla aynı yapı kalitesinde, geri dönüştürülmüş materyalleri kullanarak bir ürün oluşturması şuan çok zor gibi görünüyor.

Örneğin, iPhone X, bir telefonda şimdiye kadarki en dayanıklı camla birlikte geliyor ve şirketin aynı gücü elde etmesi ve çevre dostu stratejisine aynı anda bağlı kalması bir zorluk olacak.