Geliştiriciler, HTC One M8'in kamera özelliklerinden yararlanabilecek

Tayvanlı üretici yayınladığı API sayesinde çift kamerayı geliştiricilerin hizmetine sundu.

Geliştiriciler, HTC One M8'in kamera özelliklerinden yararlanabilecek

25 Mart'ta lanse edilen HTC One M8'in öne çıkan özelliklerinden biri çift kamera sistemidir. 3D boyutlu çekim yapan akıllı telefonları bir kenara koyarsak bu alanda bir ilki temsil eden HTC, 2013 yılı One modelinde yer verdiği Ultrapiksel teknolojili kamerayı One M8'de daha ileri bir seviyeye taşıyor. Odak yapmayı beklemeden fotoğraf çekimi sağlayan çift kameralı sensör, çekim sonrası fotoğraf üzerinden herhangi bir bölgeyi odak noktası olarak belirleyebiliyor. HTC One M8'in çift kamera özelliği aynı özelliği video çekimlerde de sunuyor.

1397697140_dualflash.jpg

Bokeh efekti  olarak adlandırılan bulanıklık efekti sayesinde özellikle yakın mesafe çekimlerde arka planı bulanık hale getirerek nesneyi ön plana çıkarmanın mümkün olduğu çift kamera özelliğinde ayrıca fotoğraflara filtre ve efektler de uygulanabiliyor.

HTC, One M8'de yer verdiği çift kamera özelliğinin tüm yeteneklerini geliştiricilerin hizmetine sundu. Çift kameranın DualLens ve DimensionPlus SDK'sını yayınlayan Tayvanlı üretici, söz konusu kameranın tüm özelliklerinin üçüncü parti uygulamalarda da yer almasının önünü açtı. İlgileniyorsanız HTC'nin kamera yazılımını buradan indirebilirsiniz.