Giriş seviyesi telefonlara Android Oreo (Go Edition) geliyor!

Google, giriş seviyesi Android telefonlara Android Oreo (Go Edition) adı altında güncelleme sunacağını duyurdu.

Giriş seviyesi telefonlara Android Oreo (Go Edition) geliyor!

Google I/0 2017 etkinliğinde Android Go sürümünü duyurmuştu. Ancak bunun hakkında detaylı bilgi vermemişti. Teknoloji devi bugün, giriş seviyesi yani donanımı düşük olan Android telefonlar için Android Oreo (Go Edition) hakkında yeni bilgiler paylaştı.

Android Oreo (Go Edition) olarak isimlendirilen yeni sürüm Android 8.1 Oreo ile aynı anda dağıtıma sunulacak. 512 MB ve 1 GB RAM'e sahip olan telefonlarda çalışacak olan Android Oreo (Go Edition), Android Oreo'nun kırpılmış özelliklerini barındıracak.

Giriş seviyesi telefonlarda %15 performans artışı sunacağı söylenen Android Oreo (Go Edition), diğer Android sürümlerine göre %50 daha az yer kaplayacak. Bu da Android Oreo (Go Edition) güncellemesinin 8 GB dahili depolama birimine sahip olan telefonlara da geleceği anlamına geliyor.

1512467750_android-go-os.png

Veri tarafında, Chrome gibi uygulamalardaki çeşitli veri koruma özellikleri varsayılan olarak etkinleştirilirken, Android Go daha katı veri yönetimi içeriyor. Dahili bir Veri Kullanımı Aracı, kullanıcılara hangi uygulamaların arka plan verilerini kullanabileceğini kontrol etmesini sağlıyor.

Google Go uygulamaları da güncelleme ile ön yüklü olarak geliyor. Bu uygulamalar arasında; Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome, ve Files Go yer alıyor.

1512467735_android-go-apps.jpg

Android Oreo (Go Edition) güncellemesinin henüz hangi cihazlara sunulacağı açıklanmadı. Ancak 2018 yılında 3-4 yıllık telefonların bile bu güncellemeyi alması bekleniyor.