Google, Android One akıllı telefon programını resmen başlattı

Google'ın giriş seviyesi akıllı telefonlar serisi Android One ilk olarak Hintli üreticilerden gelen çözümlerle başladı.

Google, Android One akıllı telefon programını resmen başlattı

Google bugün Hindistan’da Android One programını giriş seviyesi üç telefonla başlattı. Micromax Canvas A1, Karbonn Sparkle V ve Spice Dream Uno isimlerini taşıyan Android One serisi telefonlar 103$, 104$ ve 106$ fiyatlarla satışa sunulacak.

Tüm cihazların teknik özellikleri aynı, sadece tasarım noktasında bazı farklılıklar bulunuyor. Android One serisi akıllı telefonlarda 4.5-inç büyüklüğünde 480x854 piksel çözünürlüklü IPS ekran, 1.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli MediaTek işlemci, Mali 400 GPU, Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi, 1GB RAM, 4GB dahili depolama, 32GB’ye kadar hafıza kart desteği, 5MP arka kamera, 2MP ön kamera, FM radyo özelliği, çift SIM kart desteği ve 1.700mAh kapasiteli pil yer alıyor.

Google, Android One programıyla gelişmekte olan ülkelerde henüz akıllı telefonla tanışmayan dar gelirli insanları hedef alıyor. Dünya genelinde henüz akıllı telefonla tanışmayan 5 milyar insan bulunuyor ve bu nüfusun büyük bölümü gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor.

Asus, Alcatel, Acer, HTC, Lenovo, Panasonic, Intex, Lava, Xolo ve Qualcomm’un da önümüzdeki süreçte Android One programına dahil olacak. Söz konusu cihazlar iki yıl boyunca güncelleme desteği almayı sürdürecek. 

Alt bölümden ve sonraki sayfalardan Android One programının ilk modellerine ve resmi tanıtım videosuna göz atabilirsiniz