Google Android tabanlı VR platformunu oluşturuyor!

Google'ın Android tabanlı sanal gerçeklik platformu üzerinde çalıştığı bildirildi.

Google Android tabanlı VR platformunu oluşturuyor!

Birçok firmanın sanal gerçeklik gözlüğünü piyasaya sunmaya başladığı günümüzde Google tarafında da bu konuda gelişmeler yaşanıyor. Şirket bu konuda Android tabanlı sanal gerçeklik yazılımını oyuna dahil etmeyi planlıyor.

Wall Street Journal bugün yayınladığı haberde şirketin Android işletim sistemine dayalı bir VR platformu oluşturmak için yeni bir proje üzerinde çalıştığını bildirdi. Ayrıca gazete şirketin proje için onlarca yazılım mühendisini bu projede görevlendirdiğini söyledi. Yazılım, Android işletim sistemli akıllı telefonlarında olduğu gibi, Google'ın VR yazılımını donanım üreticileri için ücretsiz sunulacak.

1425764209_img20150307232800.jpg

Şirketin Android VR yazılım geliştirme ekibinin Jeremy DOIG ve Kil Bavor  gibi üst düzey mühendisler tarafından yönetileceği bildirildi. Google'ın ayrıca, Android tabanlı VR yazılımını desteklemek için Google Play benzeri bir sanal gerçeklik uygulamala mağazasını hayata geçirmek istediği de konuşuluyor. Projenin başarısı VR cihazlarının halk tarafından benimsenmesi ve kullanımına bağlı.