Google ceza yağdıracak

Google, Android'in yeni sürümlerini geç dağıtan üretici firmaları ifşa etmeye hazırlanıyor.

Google ceza yağdıracak

Apple'ı diğer akıllı telefon üreticilerinden ayıran en büyük özellik şüphesiz ki kendi işletim sistemine sahip olması. Apple markalı mobil cihazlar iOS işletim sistemine sahipken, diğer ana akım markaların çoğu Google'ın Android'ini tercih ediyor.

iOS ile Android arasındaki en büyük farklardan bir tanesi güncelleme hadisesi. Zira iOS'a güncelleme geldiği zaman, tek merkezden olduğu için tüm Apple cihazlarına güncelleme yansıyor.

Lakin Google, Android için bir güncelleme yayınladığında markalar arasında oldukça büyük zaman farkları oluşuyor. Örneğin Ekim ayında yayınlanan bir Android güncellemesini LG Şubat'ta alırken, Samsung Mayıs'ta alabiliyor. İşte bu farklılık Android kullanıcıları için oldukça can sıkıcı oluyor.

İşte Google sonunda bu soruna el attı. Bu durum için üretici firmaları suçlayan teknoloji devi, güncelleme dağıtımlarının oldukça yavaş seyretmesinin önüne geçmek için oldukça radikal bir karar aldı.

Google, bundan böyle işletim sistemi güncellemelerini kendi cihazlarına geç uyarlayan firmaları cezalandıracak. Ceza olarak ifşa yöntemini kullanacak olan Google, güncellemeleri geç dağıtan firmaları “X firma Android güncellemesini geç dağıtıyor” şeklinde damgalayacak.

Kaliforniya merkezli teknoloji devi bu yöntemle güncelleme dağıtımlarının hızlanması planlıyor. Böylece Android'in yeni sürümü 6.0 Marshmallow'un dağıtım hızında artış bekleniyor.