Google Chrome'a iOS için yeni özellik!

Google Chrome'un iOS uygulaması bir güncelleme aldı ve bu güncelleme ile yepyeni bir özellik geldi.

Google Chrome'a iOS için yeni özellik!

Google, mobil tarayıcısı Chrome’un iOS sürümüne yeni bir güncelleme yaparak mobil tarayıcıya kullanışlı bir özellik ekledi. “Daha Sonra Oku” yazan yeni bir simge, Chrome kullanıcısının bir online makaleyi iPhone'un yerel belleğine kaydetmesine olanak tanıyor.

Kullanıcıya çevrimiçi olmadığı halde daha sonra tekrar okunabileceğini hatırlatıyor. Apple'ın Safari'de bulunan benzer Okuma Listesi'nden veya Cep uygulamasından farklı olarak içerik, yalnızca orijinalde kaydedildiği cihazda saklanabilir. Chrome'daki “Daha Sonra Oku” özelliği, makaleleri metin ve resimler de dahil orijinal olarak yani olduğu gibi kaydediyor. Okuma Listesi ve Cep, yalnızca metin olan bir içerik sürümünü kaydetmek için kullanılır.

 1489643888_here-is-what-a-story-saved-in-safaris-reading-list-looks-like.jpg

Google geçtiğimiz yılın sonlarında Chrome'un Android sürümüne benzer bir “Daha Sonra Oku” özelliği ekledi. Bu sürüm, içeriği kaydetme işlemini başlatmak için menüde bir ok simgesi kullanıyor. Android'de, kaydedilmiş sayfalar indirilen diğer dosyalarla aynı şekilde değerlendiriliyor. iOS'ta, bu dosyalar özel olarak "Daha Sonra Oku" olarak işaretlenmiş.

1489643908_click-on-the-read-later-icon-on-chrome-for-ios-to-save-online-content.jpg1489643920_saving-a-story-to-pocket.jpg