Google Chrome'a kopyasız yapıştırma özelliği geliyor

Google Chrome'a, Copyless Paste adı verilen kopyasız yapıştırma özelliği ekliyor.

Google Chrome'a kopyasız yapıştırma özelliği geliyor

Google, Google Assistant yazılımına Copyless Paste adlı yeni bir özellik ekliyor.

Google, Android için Chrome uygulamasına Copyless Paste adı verilen yeni bir özelliğin ilk kodunu yerleştirdi. Bu özellik, Chrome kullanımınızdan veri alıp bunları diğer uygulamalardaki deneyimi artırmak için kullanmanız anlamına geliyor. Artık, Android'de Chrome Canary'de chrome: // flags'de Copyless Paste'i etkinleştirmek mümkün, ancak bu özelliği açtığınızda hiçbir şey yapmayabilirsiniz.

1493112555_google-logo-pixel-novet.jpg

Son bağlamınıza dayalı olarak, metin girişi için öneriler sunuyor. Örneğin, bir restoran web sitesine bakıp Haritalar uygulamasına geçerseniz, klavye o restoranın adını arama çubuğuna girmek için bir öneri olarak sunar. Veriler dahili olarak dizine eklenir ve hiçbir zaman sunucuya gönderilmez. Gizli modda bu özellik devre dışı bırakılıyor.

Bu işlev, Android için Chrome 60'da önümüzdeki birkaç ay içinde kullanılacak. VentureBeat'e göre Copyless Paste için geçerli kodlama özelliği, Gizli Mod'da iken çalışmayacak ve düşük özellikli cihazlarda bulunmayacak.

Copyless Paste, yakın gelecekte Android'e gelecek özelliklerden sadece bir tanesidir. 17 Mayıs - 19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Google I/O geliştirici etkinliğinde Android cihazlara gelen diğer yeni özellikler görmeyi bekliyoruz.