Google, en güvenli Android telefonları açıkladı!

Google, piyasadaki en güvenli Android telefonları açıkladı. Bakalım telefonununuz Google'ın güvenli telefon listesinde yer alıyor mu?

Google, en güvenli Android telefonları açıkladı!

Google, geçtiğimiz günlerde Android'in uygulama mağazası Google Play Store'daki zararlı uygulamaları nasıl engellediğine dair bir video ile karşımıza çıktı. Bu videoda Google Play Store'dan indirilen uygulamaların %0.05'inin zararlı yazılım içerdiğini, Google dürüst bir şekilde kabul ediyor. Ayrıca bu oranın 2015 yılında %0.15 olduğunun altını çiziyor.

Güvenliğe son dönemde geç de olsa önem veren Google, Android cihazlar için her ay düzenli olarak güvenlik iyileştirmeleri içeren güncellemeler yayınlamaya başlamıştı.

Google bu süreçte 730 milyondan fazla Android cihaza güvenlik güncellemesi göndermeyi başardı. Bu güvenlik güncellemeleri sayesinde ise; piyasanın en güvenli Android telefonları belli oldu.

1490607282_android.png

Google'ın yayınladığı listede "sözde" en güvenli telefon denilen BlackBerry yer alamadı. Google'ın en güvenli Android telefon listesine; güncellemeleri direkt olarak aldıkları için Nexus ve Pixel cihazları damgasını vuruyor.

En güvenli Android telefonlar

Google Pixel

Google Pixel XL

Nexus 6P

Nexus 5X

Nexus 6

Nexus 5

Samsung Galaxy S7

Motorola Moto Z Droid

OPPO Neo 7

OnePlus 3

BQ Aquaris M5

Vivo V3 Max

LG V20

Sony Xperia X Compact