Google Glass artık iş dünyasında kullanılacak!

Google'ın akıllı gözlüğü Google Glass farklı amaçlar için kullanılacak.

Google Glass artık iş dünyasında kullanılacak!

Google 2012 yılında yeni projesi Google Glass'ın ilk videosunu yayınladığında yer yerinden oynamış ve telefonumuzda kullanabildiğimiz Google Maps, Google Search, Google Sesle Yazma gibi özelliklerin telefona gerek kalmadan gözlükle kullanabileceğimize hayran kaldık. Google Glass bu video çerçevesinde oldukça başarılı bir üründü ama kullanıcılarla buluştuktan sonra ciddi bir hayal kırıklığı yarattı.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Google yeni nesil Glass için farklı bir noktadan sektöre giriş yapacak. Bu gözlükler tamamen iş için dizayn edilecek ve çalışanların bilgiye daha kolay ulaşmasını sağlayacak. Şirket içinde stok durumu, gelen aramalar ve başka bildirimlerin anlık takibinin yapılmasını sağlayacak yeni nesil Google Glass'lar kısa bir süre içinde "fahiş" olamayn bir fiyattan satışa sunulacak. Wall Street Journal, yeni nesil Google Glass'ların Intel işlemci ile en az 2 kat daha fazla pil gücü sunacağını belirtiyor.

1438342629_googleglassimage.jpg

1500 dolara satılan ilk ve ikinci nesil Google Glass'lar ile sadece profil resmi yapma hastalığı da böylece sonlanacak. Zira Google Glass 3 - 4 saatlik pil ömrü ile büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Bazı yerlerde kullanılması da yasaklanan Google Glass (barlarda ve restoranlarda) kendisine pazar payı bulmak istiyorsa olaya farklı bir noktadan bakmalıydı ve gelen bilgilerde işte tam bu yönde...