Google Glass’a RSS ve hava durumu güncellemesi

Google Glass gelişmelere devam ediyor

Google Glass’a RSS ve hava durumu güncellemesi

Google çarşamba günü yeni Google Glass uygulamaları sundu. Piyasada tam anlamıyla yeni olan bu cihaz için uygulamaların sınırlı olması nedeniyle Google bu konuda sıkı çalışıyor. Resmi Google+ üzerinden duyrulan uygulama Winkfeed ve favori RSS’lerinizi ‘gözler önüne’ getiriyor. Beta sürümüyle test edilen uygulama Google Glass’a da kısa zamanda eklenecek.


Glass için çok sınırlı uygulama bulunuyor. Ancak Google’ın bu hızla giderse arayı kapatacağı kesin. Winkfeed’in favori sayfalarınızdan makale okumanızı sağlaması dışında bir de Weather Alert isimli bir uygulamanın daha geleceği belirtiliyor.

1387717328_glwtherapp0870adf.jpgİnternette izlediğiniz haber siteleri haberdar olmak istediğiniz RSS'ler gözlerinizin önüne getiriliyor. Gözlükle yapmak istediklerinizi düşünerek bunun üzerinden yeni uygulamalar yayınlamaya çalışıyorlar. İnternet üzerinde gezinirken Google'ın da reklam politikası düşünülmüş gibi görünüyor. Aslında Google'ın tüm donanım ve yazılımlarının reklam odaklı olduğunu düşündüğümüzde hepsinin mantıklı bir yönünü görmek mümkün.

Her an reklamlara maruz kaldığımız yetmezmiş gibi bir de gözlükle "hayatımızı da kolaylaştırarak" tamamen internet ve reklamlara kapanmak, dış dünyadan soyutlanmak daha nereye kadar ulaşabilir, tartışma konusu olarak yorumlarda bu konu hakkındaki fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.