Google Glass'ı unutun, akıllı ayakkabı geliyor (Video)

Ducere Technologies, Eylül ayında Lechal akıllı ayakkabı satışına başlayacak.

Google Glass'ı unutun, akıllı ayakkabı geliyor (Video)

Hindistan merkezli bir şirket, dahili titreşim yoluyla kullanıcıları yönlendiren ilk ticari akıllı ayakkabıyı geliştirdi. 2011 yılında Krispian Lawrence ve Anirudh Sharma tarafından kurulan Ducere Technologies, Eylül ayında yaklaşık 100 $ (60 £) fiyat etiketi ile Lechal akıllı ayakkabı satışına başlayacak.

Lawrence ve Sharma, başlangıçta kör ya da görme engelli kullanıcılar için tasarladığı Lechal akıllı ayakkabının geniş kitlelere hitap edebileceğini fark etti. Çifti, bisikletçiler, koşucular ve hatta turistler kendi akıllı telefonlarında geleneksel haritalar veya GPS ile yön kontrol etmek zorunda kalmadan, akıllı ayakkabı ile gidecekleri yeri teknolojiyi kullanarak kolaylıkla bulabilecekler.

Akıllı ayakkabı Bluetooth aracılığı ile Google Maps kullanan bir uygulama sayesinde, titreşimli dokunsal geri bildirim ile kullanıcılarına yön gösteriyor. Ducere eş-kurucusu ve CEO'su Krispian Lawrence, insanların bir akıllı bileklik ya da gözlüğü evden unutarak çıkabileceğini ancak ayakkabısız asla çıkmayacağını ve bu yüzden akıllı ayakkabının daha faydalı olacağını söylüyor.

Ducere zaten Lechal ayakkabı ve tabanlık için 25.000 sipariş aldı. Eğer başarılı olursa, Ducere önümüzdeki Mart ayına kadar 100.000 adet akıllı ayakkabı satabileceğine inanıyor.

1406272246_lechal-insoles-smart-shoes.jpg