Google Haritalar, Takvim entegrasyonu ile güncellendi

Google Haritalar, Takvim entegrasyonu ile güncellendi. Bunun yanısıra Gmail ile ilgili önemli bir değişiklik daha bu güncelleme ile geldi.

Google Haritalar, Takvim entegrasyonu ile güncellendi

Eğer bir Android akıllı telefon kullanıyorsanız, Google’ın Harita uygulaması için Takvim'inizdeki olayların yerini daha kolay görebilmenizi sağlayacak yeni bir güncelleme yayınlamasına sevineceksiniz.

Android için yeni Haritalar uygulaması, Google Takvim entegrasyon özellikleri ile bir arkadaşınızın doğum günü partisi olduğunda kolayca Harita uygulamasından görebileceksiniz. Eğer bir etkinlik oluşturduysanız, Google Harita’da “Nerede” seçeneğine dokunarak doğum günü adresini görebilirsiniz.

1475503162_settings-pc.jpg


Ayrıca, yeni özelliğin çalışması için hem Haritalar hem de Takvim uygulamasında kullanıcının oturum açması gerekiyor.

Bunun dışında Google, Takvim'de belirtilen yaklaşan tüm olayların bir listesini görmeniz için yeni bir "Yaklaşan" sekmesi duyurdu. Bu sekmeyi görmek için kenar çubuğu menüsünü açmanız gerekiyor.

Haritalar uygulamasında Gmail ile de bir değişiklik oldu.

Google tarafından eklenen başka bir önemli gelişme Gmail ile ilgili oldu. Temel olarak Android kullanıcıları Gmail'de otel, uçuş veya restoran rezervasyonları için onay e-postaları aldığında Harita içinde gösterilecek. Diğer olaylar gibi bu rezervasyonlar da "Yaklaşan" sekmesi altında listelenecek.

1475503560_screenshot20161003-170427.png