Google I-O: Sınırsız depolama sunan Google Fotoğraflar uygulaması tanıtıldı

Google'ın Fotoğraflar uygulaması birçok kullanıcının ilgisini çekeceğe benziyor.

Google I-O: Sınırsız depolama sunan Google Fotoğraflar uygulaması tanıtıldı

Google I/O etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. Google beklendiği gibi “Google Fotoğraflar” uygulamasını etkinlik kapsamında resmen duyurdu. Arama motoru devi, yeni uygulamayla birlikte kullanıcı fotoğraflarını Google+’dan ayrı olarak düzenleyecek ve depolayacak. Google Fotoğraflar kısa süre içerisinde Android ve iOS platformaları için yayınlanacak. Uygulamanın ayrıca web sürümü de bulunuyor. Google Fotoğraflar ücretsiz olacak ve kullanıcılar sınırsız depolama alanından yararlanabilecek.

Google Fotoğraflar uygulaması kullanıcıların her geçen gün daha da büyüyen fotoğraf koleksiyonlarını bir düzene sokuyor. Google Fotoğraflar, gelişmiş arama algoritması sayesinde fotoğrafları analiz ederek mekan ya da kullanıcıya göre klasörler oluşturabiliyor. Yine kullanıcılar fotoğrafları yüz, yaş, yetişkin ve çocuk kriterlerine göre de görüntüleyip klasörleyebilecek.

1432839336_gsmarena001-1.jpg

Fotoğraflar uygulamasında kullanıcıya özel fotoğrafları sesli arama özelliği de mevcut. Örneğin "Toronto'da fırtına" ya da "beyzbol oyunu" sesli aramalarında uygulama size özel anları sergiliyor.

Google Fotoğraflar uygulaması telefon, tablet, bilgisayar ve hatta kamera hafıza kartlarındaki fotoğrafları otomatik olarak yedekleyebiliyor.

Fotoğraflar uygulamasında 16MP’e kadar fotoğraflar, 1080p çözünürlüğe kadar da videolar depolanabilecek. Uygulama, gelişmiş özel sıkıştırma yazılımı sayesinde fotoğraf ve videoların kalitesini büyük oranda koruyor.

Google Fotoğraflar uygulamasında kapsamlı bir düzenleme özelliği de bulunuyor. Kullanıcı uygulama sayesinde fotoğrafları düzenleyebilecek, efektler ekleyebilecek ve kullanıcı dilerse tüm düzenlemeleri elle gerçekleştirebileceksiniz.

Alt bölümde Google Fotoğraflar uygulamasının tanıtı videosuna göz atabilirsiniz.