Google logosu tarihçesi Google anasayfasında Doodle oldu

Google'ın bugünkü Doodle'ı kendi logosuyla alakalı oldu.

Google logosu tarihçesi Google anasayfasında Doodle oldu

Özel günlerde anasayfasında Doodle yayınlayan Google. Bugünkü Doodle’ını kendisi için yaptı. Google logosunun tarihçesi Doodle oldu. Yıllardır karşımıza değişik tasarımlarla çıkan Google logosu, tarihçesiyle anasayfada Doodle olarak kutlandı.

Google yayınladığı Google tarihçesi logosuyla ilgili birde açıklama ve video yayınladı. Dev arama motorunun açıklaması şu şekilde:

Google'ın Yeni Görünümü

Geride bıraktığımız 17 yıl içerisinde Google’da ürün çeşitliliğinden bu ürünlerin görünüş ve kullanımına kadar pek çok değişiklik oldu.

Peki bunu neden şimdi yapıyoruz?

Bir zamanlar Google tek bir cihazdan, sadece masaüstü bilgisayardan ulaştığınız bir adresti. Bugün ise insanlar Google ürünleriyle çok sayıda cihaz, uygulama ve platform üzerinden, bazen gün içerisinde bunların tümünü kullanarak etkileşime giriyor. Google’dan nerede ve ne zaman olursa olsun, ister cep telefonu, TV, saat veya arabanızın kadranı, ister masaüstü bilgisayarınız üzerinden size yardımcı olmasını bekliyorsunuz. Bugün bu gerçeği yansıtan ve en küçük ekranlarda bile Google’ın sihrinin sizin için çalıştığını gösteren yeni bir görsel dili duyuruyoruz. Sizin de göreceğiniz gibi, esas olarak bir masaüstü bilgisayardaki web tarayıcı penceresi için geliştirilen Google logo ve görsel ögelerini, bugünün sonsuz sayıda cihaz ve (dokunma, yazma, konuşma gibi) çok çeşitli giriş yöntemleri arasında gerçekleşen kusursuz bilgi işlem süreçlerini içeren dünyası için güncelledik.

 1441130873_ogb-insider-blogs-googlelogox2-animated.gif

Yeni görsel dil size sadece Google’ı nasıl kullandığınızı değil, Google’ın sizin için nasıl çalıştığını da gösteriyor. Örneğin renkli Google mikrofonu gibi yeni ögeler Google ile yazarak mı, konuşarak mı yoksa dokunarak mı etkileşime girdiğinizi ayırt etmeye yardımcı oluyor. Bu arada küçük “g” ikonuna da veda ettik ve onun yerine logoyla uyumlu bir simge ekledik.