Google, Nexus cihazlara olan ilginin azaldığını itiraf etti!

Google, Nexus 6 ve Nexus 9 satışlarından memnun olmadığını açıkça söylemesede itiraf edercesine açıklamada bulundu.

Google, Nexus cihazlara olan ilginin azaldığını itiraf etti!

Google'ın en son piyasaya sunduğu cihazlardan olan Nexus 6 akıllı telefonu ve tablet modeli Nexus 9, anlaşılan şirketin beklentilerine cevap verememiş. Google Nexus cihazların satışlarından elde edilen karda"düşüş" yaşandığını itiraf etti.

Şimdiye kadar Nexus 6 ve Nexus 9 modelinden beklediği satış performansı alamadığı görünen Google, Nexus 7'nin tek başına gösterdiği satış sayısına yeni iki modeli ile henüz ulaşmış değil. Google CFO'su Patrick Pichette, mobil piyasada yaşanan dalgalanmalar sonucunda  Nexus cihaz satışlarında diğer ürünlerle birlikte %23 büyüme ve bir yılda 1.8 milyar dolarlık satış yapıldığını söyledi.

Hiç şüphesiz Nexus 7, bugüne kadar Google'ın en başarılı ve çok satan tablet modellerinden biriydi. Nexus 7,  performansı yüksek ve fiyatta uygun bir tablet isteyen Android kullanıcıları için en iyi seçenek oldu. Nexus 9'un teknik özellikleri ile pazarda daha iyi bir şansı varken, piyasaya sürüldüğü tarihte aynı süreçte Nexus 7 kadar canlı bir satış grafiği yakalamış değil.

1430165435_img20150427230620.jpg

Google'ın telefon tarafında da beklediğini bulamadığını ne yazık ki söylemek zorundayız. Şirketin Nexus 5 ile yakaladığı satış başarısını büyük boy ve fiyat artışı olarak karşımıza çıkan Nexus 6 satışlarında göremiyoruz. Bunun sebebini birazda cihazların piyasaya geç sunulmasına, veya birçok bölgede henüz satışa sunulmadığına bağlayabiliriz.

Nexus 6'nın bazı ülkelerdeki stoklarının satışa sunulduğu anda birkaç saat içinde tükendiğini söyleyebiliriz. Ancak cihazın fiyatının piyasadaki diğer amiral gemisi modellerin fiyatlarına yakın olması birçok kullanıcıyı bu satın alımdan vazgeçirdiğini belirtmek isterim. Son olarak Google'ın efsane tablet modeli Nexus 7'nin satışını durdurduğunu unutmadan hatırlatalım.