Google, nisan ayı Android sürümleri kullanım oranlarını açıkladı

Lollipop dışındaki Android sürümlerinde düşüş yaşanıyor.

Google, nisan ayı Android sürümleri kullanım oranlarını açıkladı

Google beklendiği gibi yeni bir ayın ilk günlerinde bir kez daha Android sürümleri kullanım oranlarına açıklık getirdi. Google Geliştirciler sayfasından yayınlanan verilere göre Android 5.0 dışındaki tüm Android sürümleri mart ayına göre düşüş gösterdi. Mart döneminde %5.4 kullanım oranına sahip olan Lollipop geçtiğimiz ay büyük bir çıkış göstererek %9.7 seviyesine yükseldi.

Android 4.4 KitKat %41’den %39.8 seviyesine gerilemesine rağmen en çok kullanılan Android sürümü oldu. Jelly Bean tarafında da minik çaplı bir düşüş gözleniyor. Mart ayında %40.7 olan Jelly Bean kullanım oranı nisan sonu itibariyle %39.8’e geriledi.

1430801463_android-platform-versions-may-2015.png

Artık dağıtımda olmayan KitKat ve Jelly Bean sürümleri son verilere göre Android ekosisteminin %80’lik dilimine hükmediyor. 2011 yılında tanıtılan Ice Cream Sandwich’in ise kullanım oranı %5.3 olarak açıklandı. Daha da şaşırtıcı olanı ise Android 2.3 Gingerbread sürümünün hala %5.7 oranında kullanıma sahip olması.

Android 5.0 güncellemesi son dönemde birçok üreticinin gündeminde. Üreticilerin Lollipop güncellemesini yayınlaması ve mevcut dönemde tanıtılan telefonların Lollipop tabanlı olması, sürümün bir süre daha yükselişte olacağını gösteriyor.

Ancak son bir hatırlatma yapacak olursak; 28-29 Mayıs tarihlerinde Google Geliştiriciler Konferansı gerçekleştirilecek. Söz konusu etkinlikte yeni Android sürüme ilişkin bilgilendirme yapılabilir. Google, Lollipop’un önizleme sürümü Android L’yi geçen yıl haziran ayında duyurmuştu. Android 5.0’ın resmi çıkışı ise ekim ayında gerçekleşti.