Google Picasa emekliye ayrıldı

Google fotoğraf ekleme, düzenleme servisi Picasa'nın fişini çekti. Picasa, 1 Mayıs'tan sonra kullanıma kapatılacak.

Google Picasa emekliye ayrıldı

Google cephesinde beklenen oldu. Geçtiğimiz yıl başlatılan “Google Fotoğraflar” hizmetinin ardından Google’ın Picasa servisini sonlandıracağı konuşuluyordu. Şirket yaklaşık bir yıl sonra Picasa’nın emekliye ayrılacağını duyurdu.

Arama motoru devinin 2004 yılında satın aldığı fotoğraf depolama ve düzenleme servisi Picasa, sadece arayüzü, basit kullanımı ve ücretsiz oluşu nedeniyle kullanıcılar arasında en fazla tercih edilen servislerin başında geliyordu. Fakat Google bundan sonraki süreçte yola Google Fotoğraflar uygulamasıyla devam edecek.

1455345197_gsmarena002.jpg

Google, Picasa’nın fişini 1 Mayıs’tan itibaren çekecek. Google Picasa’nun web hizmeti ise kullanılmaya devam edecek, ancak Google, hizmetin masaüstü sürümü için 15 Mart’tan itibaren güncelleme yayınlamayacak. Picasa’nun web sürümünün kullanımı her ne kadar sürse de, kullanıcılar fotoğraf ya da albüm ekleme, silme ya da düzenleme işlemi gerçekleştirmeyecek. Bu alanda sadece fotoğraflar görüntülenebilecek.

Google yayınladığı blog yazısında Picasa’ya alternatif olarak Google Fotoğraflar uygulamasını öneriyor. Kullanıcılar Google Fotoğraflar hizmetine giriş yaparak Picasa albümlerini de görüntüleyebilecek.