Google Play Store’da sıra dışı bir eğitim uygulaması: ''Okuma Yazma Öğreniyorum''

Okuma ve yazmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Okuma Yazma Öğreniyorum uygulaması Google Play Store'da yayınlandı.

Google Play Store’da sıra dışı bir eğitim uygulaması: ''Okuma Yazma Öğreniyorum''

Google Play Store’da 1.5 milyona aşkın uygulama yer alıyor. Her yaştan bireye hitap eden uygulamaların bir kısmı günlük hayatı kolaylaştırıp, eğlenceli hale getiriyor. Tam da bu noktada özellikle çocuklarımızın ve 1. sınıf öğretmenlerimizin okuma-yazma öğrenimi/öğretimi sürecini önemli ölçüde kolaylaştıracak “Okuma Yazma Öğreniyorum” uygulaması Google Play Store’da yayınlandı.

Tüm içeriği alanında uzman ve eğitime yıllarını adamış "sınıf öğretmenleri" tarafından hazırlanan Okuma Yazma Öğreniyorum uygulaması, 1. sınıf öğrencileri için en önemli aşamalarından biri olan okuma-yazma sürecini kolaylaştırmanın yanı sıra öğrenme sürecini eğlenceli bir hale getiriyor.

Ülkemizde 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılından bu yana "Ses Temelli Cümle Yöntemi" ile birlikte bitişik eğik yazının kullanılması ön görülmüştür. Okuma Yazma Öğreniyorum uygulaması Türkçe Öğretim Programında ilköğretim birinci sınıftan itibaren etkili bir okuma-yazma öğretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

       1444165492_1.jpg    1444165504_2.jpg

Uygulama, arayüzü itibariyle etkili, kullanım noktasında ise oldukça basit. Direkt okuma-yazma öğretimine odaklanan uygulamada sesler birinci sınıf Türkçe öğretim programında belirtildiği üzere altı grup şeklinde sunuluyor.

Uygulamayı geliştiren öğretmenler "Okuma Yazma Öğreniyorum" uygulamasını şöyle anlatıyor:

"Öncelikle 1. sınıf öğrencileri için tasarlanan uygulama, okuma yazma bilmeyen herkese hitap etmektedir. Bu uygulama ile öğrenci görmediği derslere önceden hazırlanmış olacak, okulda gördüğü dersleri  evde tekrar ederek pekiştirecek ve okuma yazmayı eğlenerek öğrenecektir.

Ses temelli cümle yöntemi ve bitişik eğik yazıyı kullanan Okuma Yazma Öğreniyorum uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokuma yazma öğretim programı ile tam uyumludur. Uygulamanın tüm içeriği alanında uzman, eğitime yıllarını vermiş sınıf öğretmenleri tarafından tasarlanmıştır.

Uygulama ücretsizdir ve  uygulamayı bir kere indirdikten sonra internete ihtiyacınız olmadan kullanabilirsiniz."

       1444165518_3.jpg    1444165531_4.jpg

Okuma Yazma Öğreniyorum uygulamasının öğretici ve eğlenceli içeriğinden söz etmek gerekirse; 1. sınıf öğrenceleri uygulama ile haşır neşir olurken, öğrenmenin yanında eğlenme etkinliğini de gerçekleştirecek.

Uygulamanın içeriği özetle şunlardan oluşmaktadır:

>Seslerin sezdirilmesi

>Konuşan sesler eşliğinde akılda kalmasını kolaylaştırıcı hikayelerin anlatımı, harfler,

>Seslerin içerisinde geçtiği sözcükler etkinliği

>Seslerin nasıl yazıldığını gösteren animasyonlar

>Seslerin öğrenci tarafından ekrana yazılmasının sağlanması,

>Sesleri tanımaya yönelik bulmaca çalışmaları,

>Her sesle ilgili hece ve sözcük oluşturma çalışmaları,

>Sesleri öğrenmeyi kolaylaştıran "Bul bakalım oyunu",

>Her sesin son bölümünde bulunan hikaye kitapları

1444166222_2.jpg

Okuma Yazma Öğreniyorum uygulamasını Google Play Store’dan ücretsiz olarak BURADAN indirebilirsiniz. Alt bölümde uygulamanın tanıtım videosuna göz atabilirsiniz. Tüm okuyucularımızdan ricamız uygulamayı indirerek aralarında benim de bulunduğum uygulama geliştirici öğretmenlerimize destek olmanızdır.

Önemli Not: Okuma Yazma Öğreniyorum uygulaması tabletlerle uyumludur.