Google Plus'a RSS'ten içeriklerinizi otomatik gönderin

Adım adım sunduğumuz kılavuzla Google Plus'a RSS içeriklerinizi otomatik olarak gönderebileceksiniz.

Google Plus'a RSS'ten içeriklerinizi otomatik gönderin

Google Plus, kullanıcılarına otomatik olarak  “Google Plus Sayfaları”na RSS kaynaklı bir içerik yayımlamak noktasında bir yol sağlamaz. Google Plus’ta elle yapılan paylaşımlarda ise Google Plus spam için herhangi bir ücret talep edilmez. Amaç, Google Plus spamını el ile yapmak zorunda olup, paylaşmak istediğiniz bir şeyi Google Plus’ nızda rahat bir şekilde gerçekleştirmektir.

Bu durum, spamları elde tutmada bir başarı sergilese de, aynı zamanda iş ve blogcuların heveslerini kırmakta, özellikle takipçileri ve okuyucularıyla içerik paylaşmak için bir araç olarak Google Plus’ı kullanmaktan vazgeçirmektedir.

Şu an, ‘’HootSuite’’ adlı sosyal medya yönetim aracı, web tabanlı kontrol paneli üzerinden bu hizmeti vermektedir.

Sürec tam olarak açık değil ve bazı çözümlemeler  gerektiriyor. İşte, Blogunuz’daki RSS kaynaklarınızı, Google+’ ta  nasıl paylaşacağınıza dair  adım-adım bir kılavuz.

Ücretsiz bir hesap için HootSuite’e kaydolun.

Başlat ekranında, ‘’Add a different social network’’ linkine tıklayın..
1360013171_1.png

Çeşitli seçenekler arasından Google+ seçin ve ardından "Connect with Google+" ı tıklayın. Bu HootSuite’a onay vermek için Google hesabınıza giriş yapmanız gerektiğinde başka bir pencere açacaktır.
1360013219_2.png

HootSuite,  Google+ hesabınızdaki  Google+ sayfalarını kullanılabilir olarak algılayacaktır. Google+ Sayfasınızı seçin ve "Finished Importing" butonuna tıklayınız.
1360013297_3.png Şimdi panoya döneceksiniz. Sol kenar üzerinde, dişli simgesini (settings) tıklayın ve ardından RSS / Atom’ a tıklayın.

1360013345_4.png

"Add New Feed" diyen artı düğmesini tıklayın.

1360013392_5.png

Bu besleme, ayarlarını girmeniz gereken bir pencere açacaktır. Beslemenin URL'sini yapıştırın, gönderilerinizin frekansına göre kontrol aralığı ayarlamak isterseniz bir prepend metin ve bir URL kısaltıcısı ekleyin.  "Save Feed” i tıklayın. İşte bu kadar, işlemi bitirdiniz.

1360013438_6.png