Google Sesli Asistan nasıl Türkçe kullanılır?

Google'ın sesli asistanı artık tamamen Türkçe komutlarınızı algılayabiliyor ve Türkçe cevaplar verebiliyor. Peki bu özellik nasıl aktif ediliyor? Cevabı haberimizde!

Google Sesli Asistan nasıl Türkçe kullanılır?

Geçtiğimiz günlerde Google birçok ülkede hizmette olan Google Now hizmetini ülkemizde de hizmete sunmuş ve Türkiye de Now kartları desteğine kavuşmuştu. Aynı zamanda bununla birlikte Google'ın sesli asistanı da tamamen Türkçe olarak kontrol edilebilir hale geldi.

Google Sesli Asistan sayesinde artık Android cihazınıza "Ok Google" dedikten sonra tamamen Türkçe komutlar verebilir ve Türkçe olarak hem sesli hem de görsel cevaplar alabilirsiniz. Aslında bu özellik birkaç aydır birincil dili İngilizce olan kişiler tarafından Türkçe olarak kullanılabiliyordu ancak Google Now desteğiyle özellik tam anlamıyle ülkemizde kullanıma sunuldu.

1462053625_ok-google.jpg

Sesli Asistan'da yapabileceklerinze örnek verecek olursak Türkçe olarak yol tarifi alabilir, arama yapabilir, alarm kurabilir, not alabilir, hava durumu hakkında bilgi edinebilir, kişileri arayabilir ve trafik durumunu öğrenmek gibi daha birçok şeyi yapabilirsiniz. Peki bu özelliği nasıl aktif edebilirsiniz?

Eğer Türkçe olarak Google Sesli Asistan'ı kullanmak istiyorsanız Google Ayarları uygulamasından Arama dili >> Ses kısmına girerek Diller sekmesine tıklayın. Bu sekmede Birincil dil olarak English (US) ya da English (UK) dilini seçin ve diğer bir dil olarak Türkçe (Türkiye)'yi atayın. Zaten uygulama otomatik olarak Birincil dili İngilizce yaparak Sesli Asistan'ın aktif olacağı konusunda bir yönerge karşınıza çıkaracaktır. Çok düşük ihtimalle de olsa eğer yönerge karşınıza çıkmadıysa birincil dili İngilizce, diğer dili Türkçe olarak seçtikten sonra "Ok Google" algılama komutunu aktif edin. Artık "Ok Google" dedikten sonra Google Sesli Asistan'ı tamamen Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Hepsi bu kadar!