Google ünlülerden çalınıp, yayınlanan binlerce çıplak görüntüyü kaldırdı!

Arama devi Google isteklerden sonraki "bir kaç saat içinde" fotoğrafların silindiğini ve "yüzlerce hesabın kapatıldığını" söyledi.

Google ünlülerden çalınıp, yayınlanan binlerce çıplak görüntüyü kaldırdı!

 Arama devi Google isteklerden sonraki "bir kaç saat içinde" fotoğrafların silindiğini ve "yüzlerce hesabın kapatıldığını" söyledi. Açıklama, Hollywood'un eğlence hayatı avukatı Marty Singer'ın "gizlilik ihlali" için Google'ı dava etmekle tehdit ettiği haberlerinden sonra geldi.

New York Post, Google'da üst düzey personele hitaben yazılan bir mektubu yayınladı. Mektupta Google'ın "süratle hareket etmek ve sorumlu görüntülerini kaldırmada" başarısız olduğu ve "bu sapık avcılığı alışkanlık haline getirenlerin aşağılık davranışlarını körüklediği" belirtiliyor.

1412799360_img20141008230413.jpg

Buna karşılık, Google şunu söyledi: "Bizim döngümüz genellikle hafta değil saattir. "Tabii ki insanlar web üzerinde bu görüntüleri göndermeye devam ediyor ve diğer online hizmetler gibi biz de onları indirmeye yardımcı olmak için, içeriğin işaretlenmesine veya DMCA (Dijital Milenyum Telif Hakkı Yasası) isteklerinin dosyalanmasına güveniyoruz."

Siber hırsızlar tarafından hedeflenen ünlüler arasında Cara Delevingne, Jennifer Lawrence, Kate Upton, Rihanna, Kim Kardashian ve korku filmi yıldızı Mary Elizabeth Winstead de bulunuyordu.