Google ve Samsung, Apple'a karşı birleşti!

Google, Samsung'u savunması için kendi avukatlarını mahkemeye gönderiyor.

Google ve Samsung, Apple'a karşı birleşti!

Google, Samsung ile arasında bulunan sözleşme yükümlülüğünün bir parçası olarak Apple'a karşı halen sürmekte olan davasında Samsung'un yasal savunmasına yardımcı olacak. Evet yanlış duymadınız! Google, Samsung'u savunması için kendi avukatlarını mahkemeye gönderiyor.

Apple, satılan her bir Samsung cihazdan zararlarını karşılamak adına 40 dolar pay istiyor ve bu da, 2 milyar doları aşan bir miktar demek oluyor. Öte yandan Apple, mahkemede Samsung'u beş ayrı patent için suçluyor. Apple ile Samsung arasında süren davaya Google avukatının dahil olması Google'ın Apple'ın zarar ettikleri iddiasını çürütmek ve Samsung'un herhangi bir hak ihlali yapmadığını kanıtlamak yatıyor.

1398264363_img20140423155721.jpg

Ancak Google'ın bu girişiminin ters tepme olasılığı da bulunuyor. Benim şahsi görüşüm: Apple'ın da istediği tam olarak bu. Davaya bu süreçte Google'ı da dahil etmek, ve ondanda kar payı almak istemesi yatıyor. Apple, bu patent ihlalleri davasını kazanırsa (kazanacağa da benziyor) Google'a da kancayı takmış olacak. Ayrıca Apple, Samsung'un ihlal ettiği patentlerden Google'ın da pay aldığını kanıtlarsa firma bir taşla iki kuş vurmuş olacak.