Google'a Android Lollipop şikayeti yağıyor!

Google, Lollipop'un batarya süresiyle ilgili şikayetlerin hedefi oldu.

Google'a Android Lollipop şikayeti yağıyor!

Akıllı telefon pazarının büyük bir bölümünü elinde bulunduran Google'ın mobil işletim sistemi Android yine şikayetlerin hedefi oldu. Google, son günlerde Android Lollipop güncellemesi ile gelen batarya ömrünün kısalmasıyla ilgili yoğun şikayetlerle boğuşuyor.

Şirketin code.Google.com uzantılı resmi sayfasında kullanıcılar tarafından Android başlığıyla oluşturulan Android 5.0 Lollipop şikayetleri gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Kullanıcılar Google'a Android 5.0 ve üstü sürümlere geçişlerle birlikte akıllı telefonlarındaki bataryanın çok daha kısa sürede tükendiğini belirten şikayetler yağdırıyor.

14 Nisan’dan bu yana devam eden şikayetler özellikle 3G-4G ile ilgili görünüyor. Kullanıcılar 3G/4G internete geçildiğinde cihazdaki internete bağlı olarak çalışan tüm uygulamaların çalıştığı ve bu sebeple bataryanın kısa bir sürede tükendiği söyleniyor.

Öte yandan kullanıcılar eski Android sürümü KitKat’ın, 5.0 Lollipop’tan daha iyi olduğunu dile getiriyor. Ayrıca birçok kullanıcı KitKat sürümünden memnun iken Lollipop sürümünü yüklediklerine pişman olduğunu belirtiyor.  Bu sorunların çoğunun olduğu zaten bir gerçek. Hatta birçok takipçimizin Android Lollipop'la telefonunun çok yavaşladığını ve yüksek seviyede pil tüketimi yaşadığına yazdığı yorumlarda şahit oluyoruz.

Google'ın Android 5.0 ve üzeri sürümlerde batarya performans iyileştirmeleri yaptığı biliniyor. Ancak şu ana kadar bu iyileştirmeler kullanıcılara yansımış değil. Bakalım Google Lollipop'ta sunamadığı batarya performansını Android M sürümünde gösterebilecek mi?