Google, Android'de veri toplama ihlali yaptı!

Google'ın, Android'de konum hizmeti kapalıyken bile veri topladığı ortaya çıktı!

Google, Android'de veri toplama ihlali yaptı!

Google'ın kullanıcılarının verilerini topladığı zaten açıkça kullanıcı sözleşmesinde yer alıyor. Ancak sözleşmede Google'ın sizi izlemesini engelleyebileceğiniz de yer alıyordu. Örneğin; Android'de konum servisini kapattıktan sonra Google'ın sizi konum bazlı izleme özelliği pasif hale gelmesi gerekiyordu. Ancak Quartz, bu durumun böyle olmadığını, Google'ın, Android'de konum hizmeti kapalıyken bile veri topladığı ortaya çıkardı.

Quartz'a göre; 2017 yılının başından beri Android telefonlarda hücresel adresler toplanıp Google'a gönderiyor. Konum servisini kullanarak gerçekleştirilen hücresel adresler, konum servisleri kapalı olsa bile yine Google'a gönderilmeye devam ediyor. İşin kötü tarafı bu olay tüm Android telefonları etkiliyor.

1487658364_android-virus.jpg

Google iddiaları kabul etti

Bu iddialardan sonra Google sözcüsü; "Hücresel verileri, mesaj iletiminin hızını ve performansını arttırmak için kullandık. Ancak hücresel verileri ağ senkronizasyon sistemimize dahil etmedik. Bu sayede veriler depolanmadan çöp kutusuna atıldı. Kasım ayı sonunda yayınlayacağımız bir güncelleme ile bu olay tamamen sona erecek." dedi.