Google'dan bu defa iddialı bir sanal gerçeklik gözlüğü geliyor

İki yıl önce uygun fiyatlı CardBoard sanal gerçeklik gözlüğünün duyurusunu gerçekleştiren Google, bu defa daha iddialı bir başlık hazırlıyor.

Google'dan bu defa iddialı bir sanal gerçeklik gözlüğü geliyor

2014 yılında düzenlenen Google I/O etkinliğinde uygun fiyatlı CardBoard sanal gerçeklik gözlüğünü teknoloji dünyasına kazandıran Google, Financial Times'da yer alan habere göre bu defa daha iddialı bir sanal gerçeklik gözlüğü hazırlıyor.

Karton ve lenslerden oluşan CardBoard sanal gerçeklik dünyasındaki en ucuz gözlük çözümlerinden biri olarak karşımıza çıktı. Google’ın kapalı kapılar ardında hazırlıklarını sürdürdüğü yeni gözlük ise hem donanım hem de malzeme kalitesi anlamında çıtayı bir hayli yukarılara taşıyacak. Sitenin iddiasına göre Google VR gözlük ya da başlık plastik bir gövdeye sahip olacak. Ürün tasarım noktasında Samsung’un Oculus firmasıyla birlikte geliştirdiği Gear VR gözlüğü andıracak.

1454911550_fold.jpg

YouTube’un 360 derecelik sanal gerçeklik videoları, Google VR’ın en başlıca içeriklerinden olacak. Bunun dışında Google, sanal gerçeklik gözlüğüne özel bir Android sürümü geliştiriyor. Açık kaynak kodlu yapısı sayesinde gözlük için kısa sürede daha fazla içerik üretilmesinin önünü açılacak.

Birçok Android cihazı destekleyecek Google VR, büyük olasılıkla bir sonraki Google I/O (18 Mayıs 2016) Konferası’nda duyurulacak. Cihazın çıkışı ise Nexus telefonlarda olduğu gibi eylül-ekim dönemini bulabilir.