Google'ın Apple'dan esinlendiği yeni ürünleri!

Google, Apple'ın geçtiğimiz yıllarda tanıttığı ürünlerden esinlenerek yeni ürünlerini tanıttı. İşte Google'ın Apple'dan esinlendiği yeni ürünleri!

Google'ın Apple'dan esinlendiği yeni ürünleri!

Google, merakla beklenen Pixel etkinliğini dün gerçekleştirdi. Bu etkinlikte Google, sürpriz bir şekilde yeni ürünlerini tanıttı. Etkinlikte tanıtılan ürünlerin çoğu Apple'ın geçtiğimiz yıllarda tanıttığı ve piyasaya sunduğu ürünlere benzemesi dikkatlerden kaçmadı. Peki, Google, Apple'ın hangi ürünlerini taklit etti?

Google Home Max

Apple, HomePod adını verdiği Siri ile çalışan hoparlörünü geçtiğimiz aylarda duyurmuş ve Kasım ayı içerisinde Amerika'da satışına başlayacak. Google da kendi sesli asistanı olan Google Asistan'ı entegre ettiği Google Home Max adını verdiği akıllı hoparlörünü Pixel etkinliğinde görücüye çıkardı. HomePod ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olan Home Max, önümüzdeki aylarda satışa sunulacak.

1507182522_google-2.png

Google Pixelbook

Apple'ın MacBook ile yarattığı etkiyi yaratmak isteyen Google, Pixelbook modeli ile karşımıza çıktı. 2'si 1 arada laptop olan Pixelbook, güçlü donanımı ile MacBook'a rakip olacağının sinyallerini veriyor. Intel i5 ve i7 işlemciler ile donatılacak olan Pixelbook, maksimumda 16 GB RAM'e kadar destek veriyor. Chrome OS işletim sistemi ile çalışan Pixelbook, Google Play Store'daki uygulamaları desteklemesi ile ön plana çıkıyor.

1507182514_google-4.png

Ancak tahminlere göre Pixelbook, Chrome OS yüzünden başarılı olamayacak ve MacBook'un rakibi konumuna asla çıkamayacak.

Pixelbook Pen

Hatırlayacağınız üzere bundan 2 yıl önce iPad Pro ile Apple Pencil hayatımıza girmişti. Standart Stylus kalemlerden çok farklı olan Apple Pencil'a, Google Pixelbook Pen ile rakip oldu. Adından da anlaşılacağı gibi Pixelbook ile çalışacak olan Pixelbook Pen, yıl 2017 olmasına rağmen AAAA pil ile çalışacak. Yani Pixelbook Pen'i Pixelbook üzerinden şarj edemeyeceksiniz.

1507182526_google-1.png

Pixel Buds

Apple, iPhone 7 ile 3.5mm kulaklık girişini kaldırmış ve bu atılım çok büyük tepki çekmişti. Apple, 3.5mm kaldırdıktan sonra AirPods adını verdiği "tamamen" kablosuz kulaklığını duyurmuştu. Google da Pixel Buds adını verdiği kablosuz denmesine rağmen kablolu olan kulaklığını duyurdu.

1507182530_google-3.png

Pixel Buds'un en can alıcı özelliği ise Google Translate sayesinde canlı çeviri yapabilmesi. Yani dilini bilmediğiniz biri karşınızda konuşurken, Pixel Buds ile konuşulanları ana dilinize çevirebileceksiniz. Ancak bu Google Translate altyapısı ile olacak.