Google'ın bir sonraki Nexus cihazını Çinliler üretecek?

Yeni gelen haberler Google'ın yeni Nexus cihazlarını ürettirmek Çinli firmalar ile ortaklığa gideceğini söylüyor.

Google'ın bir sonraki Nexus cihazını Çinliler üretecek?

Şimdiye kadar Nexus projesi kapsamında Samsung, Asus, LG, HTC ve son olarak Motorola ile yaptığı ortaklık sonucunda Stock Android işletim sistemli Nexus 6'yı piyasaya süren Google, bir sonraki Nexus cihazı için Çinli üreticiler ile masaya oturmaya hazırlanıyor. 

Çinli Weibo sitesi Google'ın bir sonraki Nexus telefonu için Çinli bir üreticiyle ortaklığa gideceğini duyurdu. Google'ın yeni Nexus'u ürettirmek için Xiaomi, Huawei veya Lenovo'yla anlaşmaya çalıştığı iddia edildi. Gelen son haberler Google'ın yeni Nexus cihazını üretmek için Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisi Xiaomi'ye daha sıcak baktığını söylüyor. Hatırlayacağınız gibi şuan Xiaomi'nin başındaki isim olan Hugo Barra'nın Google'dan ayrılmadan önce yıllarca şirkette görev yapmış olması iddiaları güçlendiriyor.

1424971842_img20150226192721.jpg

Google'ın yeni Nexus cihazı için olası bir lansman tarihi muhtemelen en geç 2015 yılının ortalarında gerçekleşecek olsa da, görüşmelerin sonuçları merakla bekleniyor. şimdiden ile ekip olabilir üretici hakkında söylentiler. Ayrıca Nexus hayranlarının en çok merak ettiği sorulardan biride, Google'ın sıradaki cihazına hangi ismi vereceği? Sizce Google bir sonraki Nexus cihazını kime ürettirecek?