Android gidiyor, Andromeda geliyor

Google'ın yeni işletim sistemi Andromeda geliyor

Android gidiyor, Andromeda geliyor

Google’ın Android ve Chrome’u birleştirdiği yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Şimdi yeni bir rapor, şirketin Andromeda adlı yeni melez işletim sistemini, gelecek ay yeni Pixel cihazlarıyla birlikte duyuracağını iddia ediyor.

Wall Street Journal gazetesinin bildirdiğine göre Google, 2017 yılında Android işletim sisteminin içine Chrome OS katmayı planlıyor ve 2016 bitmeden ön izleme sürümünü tanıtmaya hazırlanıyor.

Google kıdemli başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer, Android, Chrome OS ve  Google Play başta olmak üzere Google’da büyük değişikliklerin olacağını söyleyen bir tweet attı. Bu değişikliklerin 4 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte duyurulması bekleniyor.

We announced the 1st version of Android 8 years ago today. I have a feeling 8 years from now we'll be talking about Oct 4, 2016.

— Hiroshi Lockheimer (@lockheimer) 24 Eylül 2016

Android- Chrome birleşimi ile gerçekleşecek bu işletim sisteminin kod adı Andromeda. Android 7.0 Nougat AOSP içinde yaklaşık aynı referanslar tespit edildi ve görünüşe göre Google, Nexus 9 üzerinde bu işletim sistemini test ediyor.

1474899306_andromeda.png

Google’ın Andromeda ile neler sunacağı merak konusu oldu ve 4 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte tüm merak edilenler cevabını ulacak.