Göze mücevher nakli tartışılmaya başlandı!

Amerika'da bir kadının gözüne yerleştirilen mücevherin körlüğe neden olabileceği bildirildi.

Göze mücevher nakli tartışılmaya başlandı!

Cerrahi teknoloji günümüz koşullarında oldukça ileri bir seviyede. İnsanoğlunun ise farklı heyecanlar içerisinde olması akla hayale gelmeyecek olayların yaşanmasını beraberinde getiriyor. Amerika'da gerçekleşen göze mücevher nakli olayını duymayana kadar kaçımızda böyle bir düşünce oluşmuştur acaba?

New York’lu göz doktoru Emil William Chynn, 6 Kasım tarihinde Lucy Luckayanko adlı hastasının gözüne kalp şeklinde mücevher yerleştirdi. Binlerce göz ameliyatında bulunduğunu belirten doktor Emil William Chynn, bu tür bir ameliyatı ise ilk defa gerçekleştirdiğini ifade etti. Gözüne mücevher yerleştiren Lucy Luckayanko ise nakilden memnun olduğunu ve ilk başta oluşan kırmızılığın sonradan geçtiğini söyledi.

1386142995_goz.jpg

Konunun ulusal medyada gündeme gelmesiyle birlikte ABD Oftalmolojist Derneği, göze nakledilen mücevherlerin kalıcı körlüğe neden olabileceğini belirtti.

Peki işlem nasıl gerçekleştirildi? Kameraya kaydedilen nakil operasyonunda, Chynn küçük makaslar kullanarak gözün akında küçük bir delik açıyor ve kalp şeklindeki elmas parçayı yüzey tabakasıyla beyaz tabaka arasına yerleştiriyor.

Göze mücevher naklinin halihazırda farklı ülkelerde de gerçekleştiği iddia edilirken, yapılan açıklama sonrası hükümetlerin ne yönde bir yaptırım uygulayacağı merak ediliyor. 

Güzel ya da farklı görünmek adına kim bilir daha neler karşımıza çıkacak?