3 boyutlu tarayıcı projesi başlıyor

Proje için Indiegogo üzerinden toplanan bağışlar 110 bin doları aştı.

3 boyutlu tarayıcı projesi başlıyor

Teknoloji dünyasında gün geçtikçe yeni gelişmelere şahit oluyoruz. İki boyutlu görüntünün yerini yavaştan üç boyutlu görüntüye bıraktığı şu günlerde ilginç bir çalışma, Indiegogo üzerinden başlatılan bağış projesinde karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde üç boyutlu tarayıcılar hakkında birçok detay karşımıza çıkarken, oluşturulan yeni proje ise 3 boyutlu tarayıcı üzerine.

"Photon 3D Scanner" olarak adlandırılan tarayıcı için 112 bin dolar seviyesinde bir para toplandı. Proje için gerekli olan 81 bin dolarlık miktarın geride bırakıldığı görülürken, projenin başındaki isimler Adam Brandejs ve Drew Cox bağış sürecinin tamamlanması ardından ilk tanıtım videolarını Youtube kanalıyla paylaştı.
1365306581_juliescan600px.jpg

Standartların aksine çok güçlü lazer sistemi ile donatılan tarayıcı, 190x190x250mm boyutlarındaki objeleri 3 dakika gibi kısa bir sürede 360° tarayabiliyor ve söz konusu çalışmaları bilgisayar ortamına aktarabiliyor. Günümüzün popüler işletim sistemleri Windows ve Mac ile uyumlu çalışacak tarayıcının en önemli artılarından biri ise katlanabilir bir yapıda oluşturulacak olmasıdır.