Gelmiş ve gelecek en iyi 5 inç ekranlı telefonlar!

Piyasada olan ve piyasaya sürülmesi muhtemel 5 inçlik dev ceplerin listesi haberimizde!

Gelmiş ve gelecek en iyi 5 inç ekranlı telefonlar!

Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor ve bu alanda bulunan cihaz sayısı da gün geçtikçe artıyor. Teknoloji pazarında en çok ilgi gören cihazlar ise Akıllı telefonlar. Bu cihazların günümüz teknolojisine getirdiği birçok farklı yenilikler bulunuyor.

Akıllı telefon pazarında da cihazlar arası birçok seçenek ve tasarım değişikliği bulunuyor. Tuşlu, klavyeli telefonların ardından en son popüler olan cihazlar dokunmatik ekran akıllı telefonlar. Bu alana gelindiği zaman yine bir bölünme oluyor, büyük ve küçük ekranlar. Aynı şekilde dokunmatik tabletlerde kullanıcıların yanında bir PC taşıma kolaylığı verdiği için tercih sebebi oluyor.

Samsung Galaxy Note ile başlayan geniş ekran furyası son hız devam ediyor. Phablet olarak nitelendirilen tablet \ telefon karışımı bu akıllı telefonlar geniş ekranından dolayı kullanım kolaylığı sunuyor ve birçok kişinin tercih sebebi oluyor. Görünüşe göre önümüzdeki sene geniş ekranlı telefonların yılı olacak.

Peki şimdiye kadar hangi geniş ekranlı telefonları gördük?  Ya önümüzdeki dönemde hangi geniş ekranlı akıllı telefonları göreceğiz? Bütün bunların cevabını sonraki sayfalarımızda yayınlayacağımız listede görebilirsiniz.

Samsung Galaxy Note

Herşey Samsung Galaxy Note'la başladı. İlk başlardahoşnutsuzlukla ve tebessümle karşılanan telefon kısa sürede bir hayran kitlesine sahip oldu. Samsung için bu kadarı yeterli oldu.

Ekran boyutu 5.3 inç

Çözünürlük 1,280 x 800

Fiyat 1300 TL



Samsung Galaxy Note 2

Ve serinin ikinci telefonu bir yıl sonra geldi. Samsung Galaxy Note 2'nin ekranı 0,2 inç büyüyerek 5,5 inç oldu. Görüntü oranı değiştirilmiş, 16:9 olmuştu. Böylece bu devasa telefonda film ve video izlemek daha kolay hale geldi. Uzun ömürlü pil, güçlü dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve modern işletim sistemiyle Galaxy Note 2, her tür gündelik işin altından kalkabilen bir telefondu.

Ekran boyutu 5.5 inç

Çözünürlük 1,280 x 800

Fiyat 1800 TL



Samsung Galaxy Note 2 LTE

Ama Samsung'a bu kadarı yetmedi. Kore firması bir süre sonra Galaxy Note 2'nin LTE sürümüyle serinin en hızlı telefonu oldu. Bunun dışında serinin geri kalanıyla aynı donanıma sahip olan telefon, CHIP Online sıralamasında daha üst bir noktaya yerleşti.

Ekran boyutu 5.5 inç

Çözünürlük 1,280 x 800

Fiyat 700 Avro (yurt dışı fiyatı)



Samsung Galaxy Grand Duos

Samsung, Amerika'daki FCC'ye (Federal İletişim Komisyonu) "Galaxy Grand Duos" için başvuruda bulunmuş durumda. Yeni telefonda 5 inçlik, inanılmaz derecede düşük (480 x 800) çözünürlüklü bir ekran ve çift sim kart desteği bulunuyor.

Ekran boyutu 5 inç

Çözünürlük 800 x 480

Fiyat Henüz belli değil



Samsung Galaxy Note 3

Samsung'un Kore'deki karargahında bir "Samsung Galaxy Note 3" için planlar yapıldığı kesin. Söylentilere bakılırsa firma 6,3 inçlik bir telefon üzerinde çalışıyor. Bu neredeyse tablet boyutlarında bir telefon demek! Ancak yeni telefonla ilgili IFA 2013'den önce herhangi bir açıklanma yapılması beklenmiyor.

Ekran boyutu 6,3 inç

Çözünürlük 1,920 x 1,080

Fiyat Henüz belli değil



Samsung Galaxy S4

Samsung serinin son telefonunda hiç akla gelmeyecek bir ekran boyutu tercih etmiş olabilir: 4,99 inç. Söylentilere göre full HD ekranlı olacak olan telefonun Samsung geleneğine uyarak baharda piyasaya çıkacağını sanıyoruz. Yani Mayıs 2013'den önce çıkmasını beklememek lazım.

Ekran boyutu 4,99 inç

Çözünürlük 1,920 x 1,080

Fiyat Belli değil



LG Optimus Vu

LG Optimus Vu doğrudan Note severleri hedef alan bir telefon. Ancak LG burada 4:3 ekran oranı kullanmayı tercih etmiş. Telefonun "kare" görünmesinin nedeni de bu.

Ekran boyutu 5 inç

Çözünürlük 1,024 x 768

Fiyat 450 Avro (yurt dışı fiyatı)



LG Optimus G2

LG, Optimus G serisini devam ettirmeye kararlı anlaşılan. Söylentiler doğruysa Optimus G2 telefonlar 2013 ortası gibi piyasada olacak. Telefonda HD çözünürlüklü 5,5 inç ekran olacak. Şimdiye kadar LG'den telefonla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Ekran boyutu 5,5 inç

Çözünürlük 1,920 x 1,080

Fiyat Henüz belli değil



LG Optimus Vu 2

Vu piyasaya daha yeni çıkmışken serinin yeni telefonu Kore'de piyasaya sürülecek. Şimdilik görünen o ki telefonun özellikleri pek değişmeyecek: 5 inçlik ekran; 1,024 x 768 çözünürlük ve 4:3 ekran oranı. Piyasada bu kadar Full HD rakip varken Optimus Vu 2'nin aradan sıyrılmak için ne sunacağını bekleyip göreceğiz.

Ekran boyutu 5 inç

Çözünürlük 1,024 x 768

Fiyat Henüz belli değil



HTC Butterfly

Tayvanlı üretici önce Japonya pazarı için üretilen HTC Butterfly J, sonra da Kuzey Amerika pazarı için üretilen HTC DLX isimli 5 inç akıllı telefonlarını duyurdu. HTC Butterfly serinin Avrupa pazarına sunulacak olan sürümü.

Ekran boyutu 5 inç

Çözünürlük 1,920 x 1,080

Fiyat Henüz belli değil



Sharp Aquos Phone SH930W

Sharp Aquos Phone SH930W Asya pazarında duyuruldu, basın tanıtımı yapıldı. SH930W da 5 inç ekrana ve HD çözünürlüğe sahip. Cihazda ayrıca çift çekirdekli 1,5 GHz saat hızında işlemci ve Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi bulunuyor. Sharp'ın telefonu diğer pazarlara sunup sunmayacağı belli değil.

Ekran boyutu 5 inç

Çözünürlük 1,920 x 1,080

Fiyat Henüz belli değil



Sony Yuga

Yuga Sony'nin en büyük telefonu olacak. Telefon 1,920 x 1,080 çözünürlüklü 5 inç OLED ekrana sahip. Dört çekirdekli işlemci, 128 GB hafıza ve 3 GB RAM yanında 3000 mAh pile sahip olan bu üstün cihazın ne zaman piyasaya çıkacağı henüz belli değil.

Ekran boyutu 5 inç

Çözünürlük 1,920 x 1,080

Fiyat Henüz belli değil



Oppo Find 5

Çinli Oppo, sadece Asya pazarı için 5 inçlik bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Görünen o ki Oppo bile en azından Full HD ekrana ve çok uzun ömürlü bir pile sahip olacak.

Ekran boyutu 5 inç

Çözünürlük 1,920 x 1,080

Fiyat 500 Avro (tahmini yurt dışı fiyatı)