Günün Sorusu: Samsung testlerde hile yapmayı bıraktı mı?

Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Günün Sorusu: Samsung testlerde hile yapmayı bıraktı mı?

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un,daha önceden cihazlarında AnTuTu Benchmark testlerinde yüksek puan almak için 'hile' yaptığı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Ancak yeni gelen haberler Samsung'un bu hilelerden vazgeçtiğinde hemfikir görünüyor.

Gelen bilgilere göre Anandtech'in yeni yaptığı testler, Android 4.4 ile çalışan Samsung cihazlarının, hız testlerinde CPU hızını arttırmadığını söylüyor. Hatırlarsanız Samsung'un geçen yıl Temmuz ayında, Galaxy Note 3 ve Galaxy S4'ün Exynos işlemcili modellerinin hız testlerinde normalde çıkamadıkları bir hıza çıktıkları Anandtech ve Arctechnica sitesi tarafından ortaya çıkartılmıştı. Bu normal dışı hızlandırma, hız testlerinde alınan puanları yüzde 20'ye kadar artırabiliyordu ve rakip firmaların amiral gemileri bile bu testlerde Samsung cihazlarından geride kaldığı görünüyordu. Ortaya çıkan bu olaydan sonra açıklama yapan Samsung, bu durumun normal olduğunu söylemiş, 'optimal kullanıcı deneyimi' sunmak üzere sağlandığını iddia etmişti.

1394753316_img20140314004419.jpg

Ancak firma söz konusu hız yükseltmelerinin 'hileli' bir davranış olup olmadığı hakkında net bir açıklama yapmadığı için kamuoyunda hala hileci olarak hatırlanıyor. Son yayınlanan hız testlerinde Samsung cihazlarının normal hızında görünmesi sizce de firmanın bu hileden vazgeçtiğinin bir kanıtı mı! ne dersiniz?.