Facebook'ta spam belasından kurtulun!

Son zamanlarda Facebook'ta bildiğiniz gibi spam belası var. Bu sorundan kurtulmak ister misiniz?

Facebook'ta spam belasından kurtulun!

Son zamanlarda facebookta bildiğiniz gibi spam belası var. Bu sorundan kurtulmak biraz sıkıntılı, facebooktaki tüm arkadaşlarınızı etiketliyor ve sizin bundan haberiniz olmuyor. Tabi buda çok rahatsız edici bir durum.
1361109481_timthumb.jpg
Etiketlenen kişiler etiketlendiği bağlantıya tıklarsa aynı spam  virüsü onlarda da mevcut oluyor. Bu yüzden tuhaf(anlamsız) bağlantılar gördüğünüzde kesinlikle tıklamayın. Eğer bir hata yaparak tıklarsanız, hesabınız tehlikeye girmekle birlikte tüm arkadaşlarınızı da etiketleyerek buna dahil ediyorsunuz.
Bu  sorundan kurtulmak istiyorsanız aşağıdaki yöntemleri uygulamalısınız. Çünkü gerçektende çok sıkıntılı bir durum. Bu sorun yüzünden hesabınızı dondurmanız bile gerekebilir.

İşte yapmanız gerekenler;

Öncelikle Facebook’a Giriş Yapalım;

Sonra;

-Gizlilik Ayarları

- Zaman Tüneli ve Etiketleme ayarlarına basalım,

- “İnsanların eklediği etiketleri ve etiketleme önerilerini nasıl yönetebilirim ?” menüsündeki ilk seçeneği AÇIK olarak ayarlayın.

Böylece artık bir uygulama veya spam yemiş biri sizi etiketlerse, sizin onayınızı almadan profilinizde yayınlayamayacaktır.

Eğer bu virüslü uygulama bildirimine sizde tıkladıysanız sizde arkadaşlarınızı etiketleyerek spam uygulama linkini göndermeye başlamış olursunuz.

Bu Kez Şu işlemi uygulayın;

http://www.facebook.com/settings?tab=applications bu adrese tıklayarak açılan pencerede uygulamalar sekmesindeki bilmediğiniz ve şüphelendiğiniz uygulamaları kaldırın. Bu Spamlar arkadaşlarınızdan geliyorsa aynı işlemleri ona da yapmasını söyleyin.

Ve son olarak Tıkladığınız bu uygulamanın uzantısı olan eklentiyi bilgisayarınızın tarayıcısından da temizlemeniz gerekiyor.

Spam ve virüslü etiketlerden kurtulmanın kesin ve en garanti yolu;

Kullanmış olduğunuz tarayıcınızın seçenekler bölümüne girip “EKLENTİLER” menüsüne tıklayınız ve orda ki yabancı eklentileri silin.

Ve sorun çözülecektir.