Şok iddia! Dinleniyor olabilirsiniz!

Hükümet kurumlarının Apple, Google ve Facebook gibi dev teknoloji şirketlerinin sunucularına doğrudan bağlantısı var mı?

Şok iddia! Dinleniyor olabilirsiniz!

Son zamanlarda ABD telekulak skandalı ile çalkalanıyor. İddiaya göre milyonlarca kişinin cep telefonu kayıtları toplandı. Bu durum Amerika Başkanı Obama'yı zor durumda bıraktı ve dev teknoloji şirketlerinin bile açıklama yapmasına neden oldu. Apple, Google ve Facebook gibi dev şirketlerin arasında bulunduğu birçok teknoloji şirketi hiçbir hükümet kurumunun sunucularındaki bilgilere erişmenin mümkün olmadığını söyledi.

AP haber ajansına bağlı gazetecilerin dinlendiğinin ortaya çıkmasından sonra ortaya çıkan durum büyük skandala neden oldu. Guardian gazetesi iki gün önce on milyonlarca ABD'linin cep telefonu kayıtlarının NSA'ya iletilmesini emreden mahkeme kararını gün yüzüne çıktı. 'PRISM' adı verilen gizli bir program kapsamında, NSA ve FBI'ın teknoloji şirketlerinin sunucularından çok büyük miktarda ses, video, fotoğraf, e-posta, belge ve bağlantı bilgileri aldığını' iddia edildi.

1370590620_35963.jpg

Bu iddia üzerine teknoloji şirketleri açıklama yapmak zorunda kaldı ve hepside sunucularında devlete açık kapı bırakmadıklarını dile getirdi.