Hackerlar Alibaba Holding bünyesindeki Taobao'ya saldırdı

Hackerlar Alibaba'nın bünyesinde bulunan e-ticaret sitesi Taobao'ya siber saldırı düzenledi.

Hackerlar Alibaba Holding bünyesindeki Taobao'ya saldırdı

2003 yılında faaliyete geçen ve aylık 20 milyon aktif kullanıcısı bulunan Çin'in en çok tercih edilen alışveriş sitelerinden biri olan Alibaba Grup bünyesindeki e-ticaret sitesi Taobao hackerların yeni hedefi oldu.

İlginizi Çekebilir >>

Yayınlanan rapora göre hackerlar Alibaba Grup Holding bünyeisndeki Taobao sitesinin kullanıcı hesaplarının barındırıldığı Alibaba'ya ait bulut sunucusuna saldırı yaparak 20 milyon aktif kullanıcının bilgilerini ele geçirmeye çalıştı ve siteye çeşitli hasarlar verdi.

1454603552_taobao.png

Analistler geçtiğimiz Çarşamba günü gelen rapora göre Alibaba'nın hisselerinin ABD'de %3.7 gerilemesinin sebebinin yapılan saldırı olabileceğini belirtti.

4 hackerın düzenlediği saldırıdan sonra Alibaba Holding'in sözcüsü saldırıdan sonra siteyi aktif olarak kullanan kullanıcılarının güvenlikleri için şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini, gerekli görüldüğü durumda ise yasal soruşturma başlatmalarını vurguladı. Aynı zamanda sözcü sitenin ağır bir hasar almadığını, oluşan hasarın kısa bir süre içinde giderileceğini söyledi.