Hacker'lar, bilgisayarınızın sesini dinleyerek bilgilerinizi çalabilirler!

Bir grup araştırmacı, bilgisayarın hard drive sesinden veri aktarmayı başardı.

Hacker'lar, bilgisayarınızın sesini dinleyerek bilgilerinizi çalabilirler!

Bilgisayarınızın herhangi bir bağlantısının açık olmadığı ve internete bağlı olmadığı durumlarda güvenli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ben-Gurion Üniversitesi Siber Güvenlik Araştırma Merkezi'nde görevli olan birkaç araştırmacı, bilgisayarın hard drive'ının çalışma sesinden veri aktarılabileceğini keşfettiler. Bunu yapabilmek adına geliştirdikleri veri aktarma uygulamasını bir telefona yükleyen ve cihazı, fanı çalışmayan bir bilgisayarın yanına bırakan araştırmacılar, uygulamanın nasıl çalıştığını gösteren bir video paylaştılar.

Videoda da görebileceğiniz gibi bilgisayarın yanında bulunan akıllı telefon, bilgisayar çalıştığı sırada hard drive'dan çıkan seslere göre işlenen verileri kopyalıyor. Bu uygulamanın doğru olarak çalışabilmesi için ortamda hiçbir ses bulunmaması gerekiyor (bilgisayarın fanı da bu nedenle durdurulmuş). Dakikada 180 bit veri toplayabilen uygulama, 4,096 bit'lik RSA algoritmasıyla oluşturulmuş bir şifreyi yaklaşık 25 dakikada çözebilir.

Bu bilgi çalma tekniği hızlı değil ve sessizliğe ihtiyaç duyduğu için tehlike arz etmiyor. Ancak bu teknolojinin geliştirilmesi, ilerleyen dönemlerde sorun yaratabilir.