Hangi mobil tarayıcı daha iyi merak ediyor musunuz?

teknolojioku.com olarak mobil tarayıcıları test ediyoruz.

Hangi mobil tarayıcı daha iyi merak ediyor musunuz?

Akıllı telefonlar her geçen yıl daha da güçleniyor. Bundan 2 yıl önceki amiral gemisi telefonlarla bu yıl piyasaya çıkan amiral gemisi telefonlar arasında müthiş donanım farkları ortaya çıkmaktadır. Galaxy Note 2 ve Galaxy Note 4, iPhone 5 ve iPhone 6 arasında ki performans farkını anlamak sürekli bu teknolojinin içinde olmamıza rağmen bizim için bile oldukça zor bir durumdur.

Donanım gücü artıkça devereye yazılımlar giriyor. Bu donanımların doğru bir şekilde yönlendirirlebilmesi için yazılımların kullanıcıya stabilite ve telefonlarının hızını gösterebilmesi gerekiyor. Kısacası donanmların limitte kullanılabilmesi için uygun yazılımlara ihtiyaç vardır.

Bu bağlamda birçok akıllı telefon üreticisinin kendi internet taryıcısını kendisinin yaptığına şahit olmaktayız. Samsung, HTC ve LG kendi web browserları ile yola devam ederken Sony, Oppo, OnePlus, Nexus gibi üreticilerin Chrome internet tarayıcısını kullandığını görmekteyiz.

Bizde şu anda Android ekosisteminde en çok kullanılan web browserları test etmeye karar verdik. Testi gerçekleştirdiğimiz telefon kendi internet taryıcısı olmayan ve bu iş için Chrome'u kullanan Oppo Find 7.

Benchmark skorları internet tarayıcısının günlük kullanımı performansını göstermese de özellikle stabilite ve uyumluluk konusunda bir fikir vermektedir.

İşte yaptığımız testlerin sonuçları

Not: Her test 3'er kez yapılmış ve en yüksek skorlar buraya yazılmıştır. Her testten önce RAM temizliği yapılmıştır.

  SunSpider Google Octane
Firefox 709 5216
Chrome 769 5603
Dolphin 857 2997
Opera 779 5371
Browser 551 3229
Yandex 778 5390
CM Browser 677 3206

Peki siz hangi taryıcıyı kullanıyorsunuz?