Hayatınızı kolaylaştıracak 10 Android 5.0 Lollipop arayüzü özelliği

Android 5.0 Lollipop arayüzü özellikleri.

Hayatınızı kolaylaştıracak 10 Android 5.0 Lollipop arayüzü özelliği

Android 5.0 Lollipop, Android cihaz üreticileri Samsung’un Touchwiz ve LG’nin Optimus arayüzleri gibi sade ve renkli olarak yenilenen arayüzü tasarımı ile geldi. Buna ek olarak Google, sonunda yaşlanan bildirim sistemini elden geçirdi.

1413923193_android-lollipop.jpg

Ayrıca 64 bit işlemcileri destekleyen Android 5.0 Lollipop, pil ömrünü uzatan Project Volta ve Google Now tarzı Multitasking seçenekleri gibi yeniliklerle geldi. Sadece bunlar değil tabii ki. Android 5.0 Lollipop, Android telefonunuz ile hayatınızı kolaylaştıran çok sayıda küçük arayüz değişikliklerine sahip. Yeniden canlandırılmış bildirim sisteminden bahsetmiyoruz bile. Ama oldukça ince düşünülmüş güzel özellikler eklenmiş.

Android 5.0 Lollipop ile gelen 10 ince arayüzü değişikliklerini sonraki sayfalarımızda inceleyebilirsiniz.


Yeni Takvim Widget

Google, Lollipop ile yepyeni bir Takvim duyurdu.


1413921580_new-calendar-widget.jpg

Pil yüzdesi artık Hızlı Ayarlar menüsünde görüntülenir

Hızlı Ayarlar menüsüne sadece aşağı kaydırarak kolayca erişilebildiğiniz gibi artık, Android 5.0 Lollipop ile bildirim çubuğunda bağlantı anahtarlarını da kolayca kullanabiliyorsunuz. Ayrıca pil yüzdesini de hızlı ayarlar menüsünde görebilirsiniz.

1413890067_battery-percentage-is-now-displayed-in-the-quick-settings-menu.jpg

Yepyeni Emoji seçenekleri ile klavye

Android 5.0 ile yepyeni Emoji’ler klavyeye eklenmiş ve oldukça iyi görünüyor.

1413890135_brand-new-keyboard-emoji.jpg

Saat zamana göre değişir

Arka plandaki saat zamana göre değişiyor. Mesela sabah mor olan renk zaman geçtikçe değişiyor ve gece koyu gri oluyor.


1413890142_clock-background-changes-with-the-time-of-day.jpg

 Kablosuz sinyal gücü simgesinde ünlem işareti
Wi-fi sinyali zayıf bile olsa, Lollipop ile internet bağlantısını kaybetmezsiniz. Yeni Android versiyonu böyle durumlarda otomatik olarak hücresel veri sağlıyor. Wi-fi veya hücresel bağlantı ile ilgili bir şey yanlış olduğunda büyük bir ses ile ünlem işareti göreceksiniz.

1413890150_exclamation-mark-in-the-wireless-signal-strength-icon.jpg

Yeni kullanışlı geçiş tuşları

Hızlı ekran menüsüne artık kullanışlı yeni geçiş tuşları eklenmiş. Fenerin yanısıra, ekranı daha büyük başka bir ekrana yansıtabildiğiniz Cast Sacreen özelliği de hızlı menüye yerleştirilmiş.


1413890171_new-toggles-in-the-pull-down-connectivity-menu-screen-cast-flashlight.jpg

Turuncu çubuklar Güç Tasarrufu açık

Yeni turuncu renkli bildirim çubuğunda göreceğiniz bir simge size güç tasarrufu hakkında bilgi veriyor. Bu simge, Android 5.0 ile artık telefonunuzun Güç Tasarrufu özelliğinin açık ve kullanımınızı izliyor olduğunun bir göstergesidir.


1413890191_orange-bars-when-power-saver-is-on.jpg

Hızlı ayarlar menüsünde bildirim yönetimi

Lollipop, bir ölçüde geliştirilmiş bildirim yönetim sistemi getiriyor. Düz durum çubuğundan bildirim öncelik düzeyini ayarlamak için izin verecek ses kaydırıcı kullanışlı bir seçenek bile var.


1413890201_push-notifications-management-in-the-quick-settings-menu.jpg

Yeni son uygulamalar menüsü

Yeni son kullananlar sekmesi artık ayrı bir sekmede ayrıştırılabilecek. Artık sadece uygulamalar değil son kullanılan Chrome sekmeleri de deste biçiminde sıralanıyor ve erişilebiliyor. Google bu tasarımı üçüncü taraf geliştiricilere de açacak.


1413890210_search-is-everywhere-even-in-the-recents-screen.jpg

Gmail’de yeni yuvarlak avatarlar

Google'ın Android cihazlarda ön yüklü olarak gelen Gmail uygulaması, şu an için sadece Gmail uzantılı mail adreslerini destekliyor. Ancak Android 5.0 Lollipop güncellemesi öncesi Gmail, çok yakında Outlook ve Yahoo mail adreslerini de destekleyecek. Ayrıca yuvarlak avatar simgeler ve kolay erişim için yeniden düzenlenmiş navigasyon tuşları bulunuyor.