HP dünyanın en güvenli yazıcılarını duyurdu!

Yeni HP LaserJet yazıcılar kendi kendini onarmaya dayalı dahili güvenlik özellikleri ve BIOS’a kadar inen korumayla geliyor.

HP dünyanın en güvenli yazıcılarını duyurdu!

HP, kötü niyetli saldırılara karşı artırılmış koruma sunan üç adet yeni LaserJet Enterprise yazıcıyı duyurdu. Yazıcılara getirilen güçlendirilmiş güvenlik özellikleri HP’nin PC ve yazıcılarda en kapsamlı güvenlik seviyesini sunmaya yönelik stratejisinin bir parçası. 

HP LaserJet ve Kurumsal Çözümler Bölümü Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuan Tran, yeni yazıcılarla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Güvenlik ihlallerine karşı korunmak müşterilerimizin karşılaştıkları en büyük sorun konumunda. HP olarak kurumsal sınıftaki yazıcılarımıza en güçlü korumayı kazandırarak müşterilerimizin cihazlarını, belgelerini v verilerini güvence altına almalarına destek oluyoruz.”

1443528868_hplaserjetm506nleftfacing.jpg

Sektörün en kapsamlı koruması 

Yazıcı güvenliği her geçen gün daha da önemli bir konu haline getiriyor. Ponemon Institute’a göre BT yöneticilerinin %64’ü, yazıcılarının zararlı yazılım barındırıyor olabileceğine inanıyor. Bununla birlikte kurumsal şirketlerin %56’sı, uç nokta güvenlik stratejilerine  yazıcıları dahil etmiyor. HP, bu açıklığa çare olmak için, sektörün önde gelen güvenlik özelliklerini  dahili olarak barındıran yeni HP LaserJet Enterprise yazıcı ve MFP’leri müşterilerinin hizmetine sunuyor.

• HP Sure Start, kötü niyetli BIOS saldırılarına karşı tespit ve kendi kendini onarma işlevlerini etkin hale getirerek, HP’nin 2013’ten beri Elit sınıfındaki PC’lerinde sunduğu güvenlik seviyesinin aynısını yeni HP LaserJet Enterprise yazıcılara taşıyor.

• Güvenli liste özelliği yalnızca bilinen ve iyi niyetli yazılımların yazıcılara yüklenmesini ve kullanılmasını sağlıyor. Çalışma zamanı ihlalinin algılanmasını kapsayan yeni özellik cihaz belleğini kötü niyetli saldırılara karşı gözetliyor. Çözüm, Columbia University araştırmacıları tarafından kurulan, gömülü cihaz güvenliği şirketi Red Balloon ortaklığında geliştirildi. Şirket, çeşitli kamu kurumlarının yanı sıra telekomünikasyon ve kontrol sistemleri gibi sektörlerde faaliyet gösteren özel sektör şirketleri için kapsamlı araştırmalar gerçekleştirdi. 

1443528879_hplaserjetm506xback.jpg

Bu yeni özellikler, PageWide teknolojisinin ilerlemesine paralel olarak yeni HP LaserJet Enterprise yazıcılar ve OfficeJet Enterprise X yazıcılarda standart hale gelecek. Bir aygıt yazılımı güncellemesinin yapılması kaydıyla, söz konusu üç özellik Nisan ayından bu yana sunulan çeşitli HP LaserJet yazıcılarda da kullanılabiliyor. Ayrıca, güvenli liste ve çalışma zamanı ihlalini algılama özellikleri birçok mevcut HP LaserJet Enterprise ve OfficeJet X Enterprise yazıcılara 2011 yılında sunulan Pagewide teknolojisi ile birlikte HP FutureSmart hizmet paketi güncellemesi  aracılığıyla yüklenebiliyor. FutureSmart, güncellemeler aracılığıyla yeni beceriler sunarak HP müşterilerinin HP Enterprise yazıcılara yaptıkları yatırımları korumalarını sağlayan bir aygıt yazılımı.

HP, yazıcı geliştirmenin yanında müşterilerinin baskı ortamlarını güvenlik yönetimine yönelik çözümlerle koruma altına almalarına  da destek oluyor. Sektördeki tek politika tabanlı yazıcı güvenliği uyum çözümü olan HP JetAdvantage Security Manager, BT departmanlarının giriş kapatma, erişim protokollerini devre dışı bırakma, dosyaları otomatik silme ve daha birçok güvenlik ayarını  kurup uygulamalarına imkân tanıyor. Sistem yüklemesi yapıldığında HP Instant-On Security özelliği etkilenen ayarları otomatik olarak kontrol edip ilk baştaki düzenlemesine alıyor ve cihazları kurum politikasıyla uygun hale getiriyor. HP JetAdvantage Security Manager, sonbahar başlarında daha fazla otomasyona yönelik olarak güncellendi. Güncelleme kapsamında yazıcıların daha kolay bulunup yönetilmesini sağlayan otomatik-bulma özelliği de yer alıyor.
HP, yazıcı portföyü için güvenlik konusuna odaklanmayı sürdürecek. Şirket, yeni ve mevcut yazıcılarına piyasa lideri güvenlik teknolojileri sunarken, müşterilerine de cihazlarını, belgelerini ve verilerini koruma alanında destek olacak. 

Yeni yazıcılar hem hızlı hem de verimli baskı sunuyor 

Yeni HP Enterprise LaserJet yazıcılar ve MFP’ler, kendi sınıflarında gerçek zaman ölçülerindeki en hızlı performansı sunuyorlar. Bu hız ölçütü en hızlı ilk sayfa çıkışı ve çift taraflı yazma hızlarına sayfa başına en düşük enerji tüketimi ile ulaşmaya dayanıyor.    Kullanımı kolay yeni yazıcılar mobil cihazlardan baskı desteğine de sahip.      Yazıcılar, JetIntelligence’lı HP Orijinal Toner kartuşlarının artırılmış performans, koruma ve yazma kapasitesinden faydalanıyorlar. Yazıcıların hedef kitlesinde ayda 7.500 sayfaya kadar baskı alan, 5 ila 15 kullanıcılı çalışma grupları yer alıyor.

• HP LaserJet Enterprise M506 serisi önceki modele kıyasla %25 oranında daha küçük bir yazıcıda tek renkli baskı sunuyor. Yazıcı serisi, bir önceki modele kıyasla %71 daha hızlı çift taraflı baskı sunuyor.    
 HP LaserJet Enterprise MFP M527 serisi tek geçiş, çift taraflı tarama, ileri düzey iş akışlarını desteklemek için 20,3 cm boyutunda renkli dokunmatik ekranlı kontrol paneli ve bir önceki modele kıyasla %33 daha hızlı ilk sayfa çıkış süresi özellikleriyle birlikte bir MFP’de tek renkli baskı imkânı sunuyor.  
• HP Renkli LaserJet Enterprise MFP M577 serisi tek geçiş, çift taraflı tarama, ileri düzey iş akışlarını desteklemek için 20,3 cm boyutunda inç renkli dokunmatik ekranlı kontrol paneli ve opsiyonel klavye ile önceki modele kıyasla %43 oranında daha hızlı çift taraflı baskı özellikleriyle olağanüstü renkli baskılar sunuyor. 

HP LaserJet Enterprise M506 serisi 1 Ekim tarihinde satışa sunulacak. HP LaserJet Enterprise MFP M527 ve HP Color LaserJet Enterprise MFP M577 serisi yazıcılar 2 Kasım’da sunulacak.