HP ezberleri bozacak yeni nesil A3 baskı portföyünü tanıttı

HP 55 milyar dolar büyüklüğündeki fotokopi makinesi segmentinde ezberleri bozacak yeni nesil A3 baskı portföyünü tanıttı.

HP ezberleri bozacak yeni nesil A3 baskı portföyünü tanıttı

HP Inc., 55 milyar dolar büyüklüğe sahip geleneksel A3 fotokopi makinesi kategorisinin tüm ezberlerini bozmayı hedefleyen, güçlü ve genişleyen A3 çok işlevli yazıcı (MFP) serisini duyurdu.

Şirket, kısa bir süre önce Samsung Electronics Co., Ltd.’ye ait yazıcı iş birimini 1,05 milyar dolar bedel karşılığında satın alacağını duyurdu. Söz konusu satın alma HP tarihinin baskı alanındaki en büyük satın alma işlemi olma özelliğini taşıyor.

1474539912_e77660frontopenblkout.jpg

HP’nin A3 MFP teknolojisi ile çığır açtığı alanlardan öne çıkanlar şöyle sıralanıyor:

16 adet yeni nesil HP PageWide ve LaserJet platformu fotokopi makinesi segmentine yenilik getiriyor 

Cihazlar, belgeler ve veriler tarafında birinci sınıf baskı güvenliği

Servis ve sarf malzeme ihtiyaçlarını tespit etmek için bulut ve büyük veri analizi tabanlı gelişmiş izleme sistemleri

Uygun maliyet

Fotokopi makinesi kategorisi on yıllar boyunca servis verimliliği, güvenlik ve uygun maliyet boyutlarını sürüklemek için ihtiyaç duyulan inovasyondan uzaktı. HP, kurumsal baskıyı dönüştürecek kolaylık, güvenilirlik, servis rahatlığı ve güvenliği sunan yeni nesil A3 MFP baskı çözümleri portföyüyle bu döngüyü kırıyor.

HP, yeni ürünler ve yeniden düzenlenen Yönetilen Baskı Uzmanlığı bayi programıyla sektörün ofislere yönelik en gelişmiş A3 MFP ve A4 lazer baskı çözümlerini sunabiliyor. Çözümler, sektörde yaşanan “her şeyin servis olarak sunulması” ve işleme dayalı satışlara karşı sözleşmeye dayalı satışlar dönüşümüne de uyum gösteriyor.

HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Serkan Bayır. Görüntüleme & Baskı Grubu Başkanı Enrique Lores, konuyla ilgili şu görüşü paylaşıyor: “Geleneksel fotokopi makinelerinin karmaşıklığı, tamir ve bakım süreçlerini müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için verimsiz hale getiriyor. Üstün baskı teknolojimiz sayesinde, genel müşteri ve iş ortağı deneyimini geliştirirken yönetilen baskı ve belge servislerinin büyümesi için bir sıçrama tahtası görevini görecek yeni nesil A3 çok işlevli yazıcılarımızla bu statükoyu değiştirebiliriz. Baskı deneyimini yeniden tamamlamaktan kastımız da tam olarak bu.”

Yeni nesil A3 çok işlevli yazıcılar

HP’nin A3 MFP portföyünün tamamı –3 adet PageWide platformu ve 13  adet LaserJet platformu da dahil olmak üzere- 54 farklı stok kalemi halinde sunulacak. Gömülü zımba istifleyici, delgeç, yüksek kapasiteli zımba / yığın ve broşür üreticileri gibi işlem seçenekleri en güçlü müşteri deneyimini sağlıyor. HP, geniş çeşitlilikte cihaz seçenekleri sunarak kanal ortaklarına, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaları için fırsatlar ve fiyat esnekliği sağlıyor.

HP PageWide Enterprise ve Pro platformları renkli baskıyı uygun maliyetli hale getirirken kendi sınıfındaki en hızlı baskı hızlarını sunuyor ve kendi sınıfındaki lazer cihazlara kıyasla daha az enerji tüketiyor. Değişim gerektirebilecek yalnızca üç bileşene sahip basit HP PageWide mimarisi kanal ortakları için servis maliyetini azaltıyor. Tek ve çok işlevli cihazlar 40 ppm ila 60 ppm arasında değişen (Genel Ofis modunda 80 ppm’ye çıkabiliyor) baskı hızları sunuyor. HP PageWide Pro cihazlar 2017 ilkbahar aylarından itibaren satışa sunulurken, HP PageWide Enterprise cihazları 2017’nin sonbahar aylarında satışa sunulacak.

HP LaserJet Managed MFP’ler çok işlevli cihazlar olarak sunulacaklar. Renkli ya da tek renkli baskı ve 22 ppm ila 60 ppm arasında değişem baskı hızları cihazların özellikleri arasında. Yeni LaserJet’ler uzun yaşam ömrüne sahip bileşenler, hızlı tamir süreleri gibi avantajlarıyla 2017’nin ilkbahar aylarından itibaren satışa sunulacak.

HP Akıllı Cihaz Servisleri

HP, servis deneyimini olağanüstü seviyede geliştirmek için tasarlanan, bulut araçları ve cihaz tabanlı algılama kapasiteleri sunan HP Akıllı Cihaz Servislerini de duyurdu. Servisler, birçok servis ihtiyacını izleyip tanılayarak iş akışlarındaki kesintileri en düşük seviyeye indirirken maliyetleri de azaltıyor. Örneğin servis, servise gitmesi gereken parçaları henüz sorun çıkarmadan tahmin ediyor ve erken mürekkep ve toner değişiminin önüne geçiyor.

Akıllı Cihaz Servisleri yeni A3 LaserJet’lerin yanı sıra yeni A3 PageWide Enterprise ve Pro platformlarını destekliyor. Servisler ayrıca HP’nin mevcut FutureSmart yazıcı MFP’leriyle de uyumlu. Akıllı Cihaz Servisleri bu yönüyle iş ortaklarına ait filoların servis verimliliğini geliştirirken müşteri cihazlarının çalışabilirlik süresini de artıracak. Servisler, HP Orijinal sarf malzemelerini kullanan tüm sözleşme tabanlı cihazlar için nitelikli kanal ortaklarına herhangi bir ek maliyet yansıtılmadan sunulacak.

Birinci sınıf yazıcı güvenliği

Baskı güvenliği yeni HP A3 MFP’lerin tasarlanma süreçlerinde çok önemli bir rol oynadı. Müşteriler hem fikri mülkiyetlerini hem de hizmet verdikleri müşterilerin gizlilik kapsamındaki bilgilerini korumak istiyorlar. HP PageWide ve LaserJet Enterprise cihazlar, sektörün önde gelen gömülü güvenlik özellikleriyle donatılmış bulunuyor. Bunların arasında yer alan Sure Start, çalışma esnasında sızma tespiti, beyaz listeleme gibi özellikler ortaya dünyanın en güvenli yazıcılarının çıkmasını sağlıyor. HP PageWide Pro cihazlar, sınıfının en iyi güvenlik seviyesini sunacak. Özelliklerinin arasında güvenli başlatma ve donanım yazılımı bütünlük kontrolü de yer alıyor.

Yeni HP PageWide ve LaserJet cihazlar HP’nin güvenlik servislerinin yanı sıra HP JetAdvantage yönetim portföyü ve aralarında sektörün otomatik baskı güvenliği uyum gözetimi sunan tek çözümü  HP JetAdvantage Security Manager’ın dabulunduğu güvenlik yazılımları ile birlikte kullanılabiliyor.

Kanal ortak programı ve finansal servisler

HP, küresel iş ortağı konferansında çizdiği geniş strateji kapsamında, iş ortaklarının HP A3 portföyüyle başarı sergilemeleri için servis odaklı bir kanal iş programı oluşturdu. Program kapsamında nitelikli iş ortakları garantili fiyat, satış araçları ve servis desteği alacak.