HP, telefon üretimine geri dönüyor

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre yılsonuna kadar Android ile çalışan bir telefon duyurusu gerçekleşecek.

HP, telefon üretimine geri dönüyor

Teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerinde HP’nin mobil dünyasına geri döneceği yönündeki iddialar tekrar dillendirilmeye başlandı. 2010 yılında Palm’ı satın alan ve bu yönde bir strateji sürdüren Amerika merkezli üretici ne yazık ki kayda değer satışlar elde edememişti. WebOS projesinde de başarısızlığı uğrayan ve geliştirme desteğini kesen HP’nin son dönemde Android tarafına yöneldiği ve bu anlamda ilk ürünlerini sunduğu biliniyor.

7-inçli bütçe dostu Slate 7 tablet modelinin yanı sıra Slatebook x2 de üreticinin Android tarafındaki ilk çözümleri olurken, HP’nin birçok üretici ile bu noktada girişeceği rekabet işinin hiç de kolay olmadığı gösteriyor.

1375524389_hpandroid.jpg

Tablet tarafına hızlı bir giriş yapan ve bu yönde bütçe dostu çözümlerine devam edeceğini açıklayan HP’nin yine Android işletim sistemi ile çalışan ilk telefonunu da yılsonuna kadar tüketicilere sunabilir. Endüstrinin saygın kuruluşlarından DigiTimes’ın tedarikçilerden elde ettiği bilgilere dayandırarak sunduğu habere göre, Amerika merkezli üreticinin yılsonuna kadar Android ile çalışan ilk telefonunu tanıtacağını bildirdi.

Cihazın tasarım ve teknik özelliklerine dair şu an için elde hiçbir bilgi mevcut değil, ancak HP’nin güçlü donanıma sahip bir model oluşturup bütçe dostu bir fiyattan satışa sunması şu an için olası görünüyor.